A Bloomberg elemzője bullish a BTC-vel kapcsolatban

-

A Bloomberg vezető árupiaci stratégája, Mike McGlone szerint a BTC árfolyama idén bikás fellendülésre készülhet, mivel a piac hasonló jeleket mutat, mint a 2018-as év során.
Mike McGlone, a Bloomberg vezető nyersanyagstratégája arra tippel, hogy a Bitcoin (BTC) ára 2022 második felében (2H) fellendül.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


McGlone szerdán osztotta meg gondolatait 48.100 Twitter-követőjével, és pozitív jeleket látott a Bloomberg Galaxy Crypto Index (BGCI) adataiban, valamint a BTC árfolyamának 50 és 100 hetes mozgóátlagaiban.
Szerinte a jelenlegi mutatók hasonló jeleket mutatnak, mint a medvepiac 2018-as mélypontja, ami megelőzte a 2019 első felében bekövetkezett erős fellendülést:

„Mivel a Bloomberg Galaxy Crypto Index a 2018-as mélyponthoz hasonló lehúzás felé közelít, és a Bitcoin diszkontja az 50 és 100 hetes mozgóátlagokhoz képest a múltbeli alapokhoz hasonlóan alakul, a kockázat vs. jutalom a második félévben a reagáló befektetők felé billen.”

A BCGI a legnagyobb kriptoeszközök teljesítményének mérésére szolgál, hogy általános képet adjon a piac általános teljesítményéről.
A mozgóátlagok pontosan meghatározzák egy eszköz átlagos árfolyamát egy adott időintervallumban, például 50 vagy 100 nap alatt.
A 2018-as kriptotél kemény időszak volt a BTC számára, mivel a CoinGecko adatai szerint az árfolyam a januári 16.000 dolláros régióból december közepére 3200 dollár körüli piaci mélypontra zuhant. A vérengzést követően azonban a BTC június végére 13.000 dollár körüli szintre pumpolt.
McGlone egy következő bejegyzésben azt jósolta: vagy az lesz, hogy a bitcoin „történelem egyik legnagyobb bikapiacát élheti meg a második félévben, most még viszonylag kedvezményes áron”, vagy a kriptopiac további bukásnak indulhat, elriasztva a befektetőket.
„A mi előítéletünk az, [hogy] valószínűbb, hogy tovább emelkedik a bitcoin” – mondta.


McGlone az 1H-ban bekövetkezett kimosódást a „2000-02-es internetbuborék kipukkadásához” hasonlította, amely során sok cég tankolt fel, de egyúttal megnyitotta az utat az olyan csúcscégek, mint az Amazon és az eBay növekedése előtt.
Az elemzést azonban nehezíti az a tény, hogy a medvés feltételek nagyrészt az Egyesült Államok Szövetségi Tartalékbankjának hawkish monetáris politikájára és az infláció visszaszorítására irányuló, kamatemelések sorozatán keresztül megvalósuló kísérleteire adott válaszként jelentkeztek.
2022-ben a BTC és a kriptopiac egésze több negatív makrotényezőtől is szenvedett, mint például Ukrajna orosz inváziója, a globális szabályozás és a munkanélküliségi ráta.
Eközben a kriptoprojektek és a cégek összeomlása még medvésebbé tették a hangulatot.
Június 5-én McGlone megjegyezte, hogy ha a részvénypiac továbbra is „hasonló sebességgel esik, mint az első félévben”, akkor a Fed legutóbbi, júniusi 75 bázispontos kamatemelése lehet az utolsó az idei évben, mivel a kormány a recesszió elkerülésére törekszik.


Egy ilyen kimenetel az eszközosztályok egészére kiterjedő fellendülést eredményezhet, mivel a befektetők újra belépnének a piacra.

Olvastad már? Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kriptobálna, aki most vásárolt több millió GME token most ezeket az altcoinokat figyeli a maximális nyereségért

Vendégbejegyzés Egy kriptobálna, aki a címlapokra került egy hatalmas GME token vásárlással, most az ígéretes altcoinok felé fordítja figyelmét. A 2024-es bikafutás teljes lendületben van, ennek...

Litecoin (LTC) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Litecoin (LTC) Az LTC márciusi árfolyammozgása erőteljes emelkedést mutatott, ami megkönnyebbülést jelentett a befektetőknek. Áprilisban azonban a bikák elvesztették a lendületüket, aminek következtében az árfolyam elvesztette az...

Toncoin (TON) árfolyam elemkedés 06.14.

Prémium Toncoin (TON) A Bitcoin árfolyamának csökkenése mellett, ami az altcoinok szektorának visszaeséséhez vezetett, bizonyos nagy teljesítményt nyújtók emelkednek az árral szemben. Ilyen teljesítményt nyújt a Toncoin (TON),...

A MicroStrategy bejelentette a 650 millió dolláros értékpapír visszaváltását

A MicroStrategy Incorporated a mai napon sajtóközleményben jelentette be, hogy teljes mértékben vissza kívánja váltani a 2025-ben esedékes, 650 millió dollár értékű, 0,750%-os, átváltható, elsőbbségi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!