Craig Russo, a Polyient Games innovációs igazgatója úgy véli, a felfutóban lévő NFT piac hozza el most a legjobb lehetőségeket a digitális eszközök között.

Ahogy a játékiparon belül egyre népszerűbb a blokklánc, úgy növeli az ismertségét és elismertségét az NFT technológia is.

Mára már használják hamisíthatatlan jegyekhez a sporteseményekre, pénzügyi szolgáltatásokban is feltűnnek, és különböző tulajdonjogokat jelképezhetnek, amelyekkel javakat szállíthatunk és kereskedhetünk azokkal, fejtette ki bővebben Russo.

Egy interjún beszélt erről, ahol a kezdeteket is érintették. Az egész NFT dolog 2017-ben indult, az Ethereum hálózatán működő CryptoKitties játékkal, amelyben virtuális macskákat tenyészthetünk és gyűjthetünk.

Azóta az NFT szektor ennél sokkal messzebbre jutott, és most itt találhatjuk meg a legvonzóbb befektetési lehetőségeket a digitális eszközöket felölelő osztályon belül. Mostanra a technológia megtalálható a művészeti, gyűjteményes és a játékpiacon is.

„Az egyik oka, hogy a játékosok egyre inkább érdeklődnek a blokklánc iránt, az az, hogy egy blokkláncos környezetben a játékbeli tárgyak tulajdonjoga valóban a felhasználóhoz kötődik, a hagyományos játékokban pedig ez nem így van. Az NFT-k és a gyűjthető tárgyak segítségével a blokkláncos játékok egy teljesen újfajta ökoszisztémát hozhatnak létre, ahol a játékos valódi pénzt kereshet a játékával. Ezek piaca már most elérte a 370 milliárdos értéket.”

 

Az NFT és a DeFi

Russo szerint az NFT, mint önálló alosztály fog erősödni a DeFi berkein belül, beleértve a hitelezési és az aukciós piacokat is. Érthető, hogy a Polyient Games és a hozzá hasonlók kifejezetten pozitívak a kilátásokat illetően.

A további terjedés legnagyobb akadálya pedig az, hogy a nagyközönség nem igazán érti az NFT lényegét.

„Mind a mainstream média, mind az átlagemberek szempontjából hiányosságok vannak az NFT, mint technológia megértésében, de ahogyan mi is tapasztaljuk, az érdeklődés napról-napra növekszik.”

 

A járvány szerepe

A koronavírus komolyan befolyásolta, hogy az emberek hogyan éltek társaséletet, hogyan utaztak, kommunikáltak, dolgoztak és szórakoztak.

A játékipart pedig szinte teljes egészében átformálta. 2020 áprilisában megdőlt a játékokon belüli vásárlások rekordja is, ekkor az USA lakosai összesen 10,5 milliárd dollárt költöttek ilyen célra.

„A játékok terjedése kiugrást eredményezett az iparág bevételeiben is, és a releváns részvények árában. Ha a távolságtartás folytatódni fog, ez a trend is tovább folytatódik. A játékosok pedig egyre nagyobb számban fedezik majd fel a blokkláncos játékokat, az NFT-ket, és azt, hogy ez az újfajta gazdasági modell hogyan működik.”

Olvastad már? Kereskedők, figyelem! Versenyt hirdetett a OKEx kriptotőzsde. 20.000 dollár a főnyeremény. Itt vannak a részletek.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂