A blokklánc technológia hódítása a Londoni Értéktőzsdén

-

A hagyományos pénzügyi világban egyre inkább érzékelhető a blokklánc technológia jelenléte.

A Londoni Értéktőzsde (LSE) Csoport is csatlakozott a blokklánc hajnalának kezdeti szakaszához, és egy új platformot hoz létre hagyományos pénzügyi eszközök számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a fejlemény komoly előrelépést jelent a blokklánc technológia integrálásában a hagyományos pénzügyek világába.

Az LSE Csoport már több mint egy éve vizsgálja a blokklánc alapú kereskedés lehetőségeit.

Murray Roos, az LSE Csoport tőkepiaci vezetője rámutatott, hogy kutatásaik olyan szintre értek, ahol úgy döntöttek, megvalósítják terveiket.

Azonban fontos kiemelni, hogy az LSE Csoport fókuszja nem a kriptovalutákon van, hanem a blokklánc technológia kihasználására a hagyományos pénzügyi eszközök tartásának, vásárlásának és eladásának hatékonyságának javítása érdekében.

Roos szerint az alapötlet az volt, hogy digitális technológiát alkalmazzanak olyan folyamatok létrehozására, amelyek „egyszerűbbek, gördülékenyebbek, olcsóbbak és átláthatóbbak” a hagyományos eszközök számára.

Az LSE Csoport továbbá hangsúlyozta, hogy a platform szigorú szabályozásnak lesz alávetve.

Az LSE Csoport arra törekszik, hogy világviszonylatban az első nagy tőzsde legyen, amely egy végig blokklánc által hajtott ökoszisztémát kínál a befektetőknek.

Ez a lépés az LSE Csoport részéről összhangban van azzal a szélesebb trenddel, hogy a hagyományos pénzügyi intézmények is feltárják a blokklánc potenciális előnyeit.

Például augusztus 31-én a SWIFT, a banki üzenetküldő hálózat, egy jelentést tett közzé arról, hogy hogyan kíván kapcsolódni különböző blokklánc hálózatokhoz.

Ez az kezdeményezés a különböző blokklánc platformok közötti interoperabilitás kihívásának megoldását célozza meg.

A hagyományos pénzügyi világon túl más iparágak is átölelik a blokklánc technológiát.

Ugyanezen a napon a Lufthansa Airlines bemutatta egy non-fungible token (NFT) hűségprogramját a Polygon hálózaton.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez az innovatív program lehetővé teszi NFT tulajdonosok számára, hogy jutalmakat szerezzenek, például hozzáférést repülőtéri várókhoz és repülőjegy-feljavításokhoz.

Ahogy a hagyományos pénzügyi intézmények egyre inkább elfogadják a blokklánc megoldásokat, valószínű, hogy a technológia továbbra is jelentős szerepet játszik majd a pénzügyi eszközök és szolgáltatások közötti interakció átalakításában.


Olvastad már? Újabb Binance vezető mondott fel

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!