A blokklánc és a JPMorgan

-

Lori Beer, a JPMorgan információs vezetője azt mondta egy Buenos Aires-i sajtókonferencián, hogy a blokklánc-technológia pár éven belül felváltja a már meglévő technológiákat.

Blokklánc a banki szolgáltatásokban

Beer kifejtette, hogy a JPMorgan blokklánc-technológiát használ annak érdekében, hogy „leegyszerűsítse a fizetési folyamatot és tárolja felhasználóiról az ügyfél-átvilágítási adatokat”. Hozzátette, hogy a blokklánc a pénzmosást is segíthet megelőzni.

A blokklánc és a JPMorgan

Beer felvázolta a blokklánc felhasználását a bankok belül:

„A mai korban több utat is követünk. Kitaláltunk egy olyan blokkláncot, amely nyílt forráskóddal rendelkezik és az Ethereumra épül. A jelenlegi blokklánc-technológia még nem oldotta meg a magánéleti adatok védelme és a skálázhatóság problémáit, amelyre nagy szükségünk lenne. Összeköttetésben állunk a Hyperledgerrel és az Enterprise Ethereum Alliance-szel. A technológia vállalkozásokban való felhasználása számunkra fontosabb, mint maga a technológia. Nemcsak a költségek csökkentésének lehetőségére, de az új termékek fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetünk.”

Blokklánc igen, kriptopénzek nem

Beer beszélt a JPMorgan kriptovalutákhoz való hozzáállásáról. Elmondta, hogy a bank csak azokat támogatja, amelyek szabályozva vannak és olyan szakértők állnak mögötte, akik „kiértékelik” azt, ami a virtuális valutákkal történik. Az intézmény ICO-khoz való hozzáállásáról Beer nem kívánt nyilatkozni.

Ahogy korábban írtuk, a JPMorgan Chase vezérigazgatója, Jamie Dimon szintén optimistán tekint a blokkláncra.

„A JPMorgan teszteli a blokkláncot, és hamarosan számos dologra fogja majd használni” – mondta nemrég Dimon.

Szabadalmak a blokklánc használatára

A JPMorgan Chase még ez év májusában nyújtotta be szabadalmát, mely egy blokkláncon működő peer-to-peer alapú fizetési hálózatot takart, és amelyet a bankok közötti elszámolásokra és megállapodásokra terveztek.

A szabadalmi bejelentés arra tervezi használni az elosztott főkönyvet, hogy valós idejű fizetéseket hajthassanak végre anélkül, hogy egy megbízható harmadik félre is támaszkodniuk kellene.

Összegzés

A nagy bankok már megértették a blokklánc jelentőségét és lehetséges előnyeit üzelti tevékenységük számára, illetve sikerült úgy igazítani a technológiát, hogy mindez érdeklődési körükbe kerüljön. Mindazonáltal még mindig nem mutatnak lelkesedést a kriptopénzek iránt.

Most egy olyan forgatókönyv rajzolódik ki, ahol a blokklánc-technológia teljesen elfogadott lesz a nagy játékosok között, miközben a kriptopénzeken ez nem igazán fog segíteni, mivel még mindig az érdeklődés szélén maradnak.

Ti mit gondoltok, előfordulhat, hogy a bankok a közeljövőben talán elkezdenek nagy mennyiségben kriptopénzekkel kereskedni? Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken.

Forrás: kryptomagazin.sk

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!