Először alkalmaznának blokkláncot Oroszországban

-

Az orosz S7 Airlines légitársaság együttműködésbe lépett a Gazprom Neft állami gázszolgáltató óriással. A két társaság közös munkájának oka a blokkláncra épülő okosszerződések felhasználása a repülőgépek üzemanyag-feltöltése céljából.

Az S7, amely az utóbbi két évben már előállt néhány blokkláncmegoldással, most arra fogja használni a technológiát, hogy megnövelje az üzemanyag kifizetésének és ellátásának hatékonyságát. Ugyanúgy szeretnék felhasználni a repülőgépek üzemanyag-feltöltésére is.

„A blokklánc felhasználása a légitársaságok és az üzemanyagellátók közötti elszámolásában egy új löketet ad az egész légi ipar fejlődésének” – mondta Vlagyimír Egorov, a Gazpromneft-Aero vezérigazgatója.

Vezetnek az intelligens szerződések

Az érintett felek szerint ez lenne a blokklánc-technológia első felhasználása az orosz piacon.

Az intelligens szerződések (smart contracts) képesek felváltani azt a jelenleg összetett folyamatot, amely magába foglalja a fizetéseket, a bank garanciáit és az „ezzel kapcsolatos kockázatokat”, fejtette ki a Gazprom. Ez végső soron ahhoz vezet, hogy a folyamatok sokkal költséghatékonyabbá válnak.

„Az említett eljárások szerint, amint az üzemanyagtöltés befejeződik, a megállapodás rendeződésre kerül.” – mondta Pavel Voronyin, az S7 Group információs vezetője.

Összegzés

A megoldás mindkét társaság számára egy hatalmas innováció, amely felgyorsítja és átláthatóbbá teszi a fizetéseket, végső soron pedig időt és pénzt spórol a felek számára.

Reméljük, hogy hasonló implementációk várhatók a kriptopénzek esetében is, amelyek a technlógiához szorosan kapcsolódnak.

Az eredeti változatot Dariusz írta a cseh kryptomagazín számára.

Forrás: kryptomagazin.sk

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!