Az orosz S7 Airlines légitársaság együttműködésbe lépett a Gazprom Neft állami gázszolgáltató óriással. A két társaság közös munkájának oka a blokkláncra épülő okosszerződések felhasználása a repülőgépek üzemanyag-feltöltése céljából.

Forrás: hu.wikipedia.org

Az S7, amely az utóbbi két évben már előállt néhány blokkláncmegoldással, most arra fogja használni a technológiát, hogy megnövelje az üzemanyag kifizetésének és ellátásának hatékonyságát. Ugyanúgy szeretnék felhasználni a repülőgépek üzemanyag-feltöltésére is.

Forrás: en.wikipedia.org

„A blokklánc felhasználása a légitársaságok és az üzemanyagellátók közötti elszámolásában egy új löketet ad az egész légi ipar fejlődésének” – mondta Vlagyimír Egorov, a Gazpromneft-Aero vezérigazgatója.

Vezetnek az intelligens szerződések

Az érintett felek szerint ez lenne a blokklánc-technológia első felhasználása az orosz piacon.

Az intelligens szerződések (smart contracts) képesek felváltani azt a jelenleg összetett folyamatot, amely magába foglalja a fizetéseket, a bank garanciáit és az „ezzel kapcsolatos kockázatokat”, fejtette ki a Gazprom. Ez végső soron ahhoz vezet, hogy a folyamatok sokkal költséghatékonyabbá válnak.

„Az említett eljárások szerint, amint az üzemanyagtöltés befejeződik, a megállapodás rendeződésre kerül.” – mondta Pavel Voronyin, az S7 Group információs vezetője.

Összegzés

A megoldás mindkét társaság számára egy hatalmas innováció, amely felgyorsítja és átláthatóbbá teszi a fizetéseket, végső soron pedig időt és pénzt spórol a felek számára.

Reméljük, hogy hasonló implementációk várhatók a kriptopénzek esetében is, amelyek a technlógiához szorosan kapcsolódnak.

Az eredeti változatot Dariusz írta a cseh kryptomagazín számára.

Forrás: kryptomagazin.sk