Alig egy hónappal az Antminer S19 sorozat debütálása után a bányászcég végre rendelhetővé tette a hardvert.

A legújabb generációs bányászgép mostantól a helyi, hamarosan pedig a nemzetközi vásárlók számára is elérhető lesz.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az Antminer S19

Az ASIC gépek legújabb változatát a cég csak szerénytelenül a bányászat jövőjének hívja. Két különböző konfigurációban lesz elérhető, egy 34.5±%5 J/TH hatékonyságú, 90 vagy 95 TH/s teljesítményű, illetve egy Pro néven futó, 29.5±%5 J/TH fogyasztás mellett 105 vagy 110 TH/s teljesítményt leadó változatban.

Mit jelentenek ezek a gépen a Bitmain eddigi felhozatalára? Az erejük alapján azt mondhatjuk, hogy valószínűleg elavulttá teszik a cég összes eddigi modelljét.

A Pro verzió a maga 110 TH/s teljesítményével állva hagyja az Antminer S9-et, amely 14-et tud. Az eddigi legerősebb, az S17-es is „csak” 55 TH/s teljesítményen üzemelt. Könnyen láthatjuk tehát, hogy ez az új gép a legerősebb a Bitmain palettáján.

Jelenleg nincs olyan gép a piacon, amely ilyen energiahatékonysággal versenyezni tudna. Ezzel pedig érdemes tisztában lenni főleg most, hogy a hashráta a bitcoin árfolyamával együtt esik.

Változik a bányászat

A Bitmain időzítése tökéletesnek tűnik, hiszen a felezés itt van már a sarkon. A jobb energiahatékonyság bizony előtérbe kerül, amikor a bányászoknak kisebb bevétellel kell beérniük.

Sőt, mivel a rigek hashrátája komoly magasságokba ért, már kevesebb is elég, hogy bányászni lehessen.

Mindenesetre az árfolyam már most is alatta van sokak számára a profitot jelentő szintnek. Valószínűleg lesznek bányászok, akik kapitulálnak, főleg, ha tényleg tovább esik az ár.

Ez pedig azt jelenti, hogy most csak a nagy játékosok tudnak drága hardverekbe fektetni. Mondjuk a Bitmain eddig nem is mondta el, mennyi lesz az S19 ára. A specifikációkat már tudjuk, de a szállítási dátum és a számla végösszege jelen pillanatban még ismeretlen.

A katasztrofális 2019 után az idei évkezdés is nehéz a bányászok számára, és ez alól még a nagy Bitmain sem kivétel.

Olvastad már? A Microsoft biztonsági rése fenyegetheti a kriptofelhasználókat

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂