A BitGo Inc. az egyik legjelentősebb kripto- és blokklánc-technológiával foglalkozó startup Dél-Dakota Állami Bankfelügyelőségtől megkapta az engedélyt a kriptovaluta letéti szolgáltatásuk teljes körű, törvényes működtetésére az államon belül.

A BitGo piacvezető az intézményi befektetési szolgáltatások terén, magas színvonalú szolgáltatásával kiérdemelte ügyfelei bizalmát, így a világ legnagyobb, kétszintű bitcoin fizetésfeldolgozójává válhatott: ők bonyolítják le a világ összes BTC tranzakciójának 15 százalékát, és havi 15 milliárd dollár értékű kriptovalutát mozgatnak meg ezzel.

Egy szeptember 13.-án sajtóközleményben a cég vezérigazgatója, Mike Belshe beszélt a letéti szolgáltatásuk jóváhagyásának fontosságáról és arról, hogy miért jobb a BitGo szolgáltatásait használni más hagyományos letétkezelők, pénzváltók helyett:

A letéti szolgáltatások eddig hiányoztak a kriptopiaci szolgáltatások közül, így a piac potenciális befektetőktől zárkózott el. A hagyományos letétkezelők tapasztalat híján elzárkóznak a kriptovaluta letétek kezelésétől, ugyanígy a különböző valutaváltó szolgáltatások is. A BitGo Trust Company most már minősített letétkezelő, és olyan szolgáltatást biztosít, amely kripto-technológiai elvárásoknak is megfelelő biztonsági és szabályozási követelményeknek is megfelel.”

Dél-Dakota: A BitGo érkezése csak egy a sok jó hír közül

A BitGo számára – bár már kellő nevet és ügyfélkört szereztek maguknak, hiszen a világ 50 országában elérhető szolgáltatásuk – egy ilyen új szolgáltatás elindítása az amerikai piacon nagy volumen és forgalomnövekedést eredményezhet.

Dél-Dakota állam kedvező reakciója után várhatóan több állam is teret enged majd az új letéti szolgáltatásnak. Shahla Ali, a BitGo legfőbb jogi felelőse szerint az államban elért siker lehet az első lépés a lehetőség Amerika-szerte történő elterjesztésében.

„Általánosságban az egyes amerikai államok igazodnak egymáshoz a pénzügyi szabályozások terén, elkerülve ezzel a különböző pénzkezelési kellemetlenségeket.”

A BitGo letéti szolgáltatása azon ügyfelek számára lesz elérhető akik megtakarításaikat szeretnék jó kezekben tudni, illetve biztonságosan megőrizni előre nem látható események, illetve esetleges biztonsági problémák esetén.

A BitGo Letét néhány jelentősebb szolgáltatása:

100% hidegtárolási technológia III. osztályú széfekben
Több mint 75 támogatott kriptovaluta és token
Intézményi szintű ellenőrzöttség
Többfelhasználós fiókok
Gyors ügyintézés
24/7 ügyfélszolgálat

Forrás: ethereumworldnews.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod! 🙂