Miután több mint felével csökkentette a kriptovaluta kereskedelemért fizetendő adókat, Franciaország most az ICO-kat segítő jogi kereteket vezet be.

Lehet, hogy Európa harmadik legnagyobb gazdasága lassan a digitális fizetőeszközök fellegvárává válhat?

A francia törvényhozók megalkották a korai éremkibocsátásra (ICO) vonatkozó iránymutatásokat, jogi alaptételeket – nyilatkozta Bruno Le Maire pénzügyminiszter.

Le Maire Twitterén azt írta, hogy az ICO-kra vonatkozó törvényeket az Emmanuel Macron elnök által bevezetett, üzleti növekedés és átalakulás hatékonyságára irányuló tervek részeként fogadta el a francia parlament.

„Az ICO-k számára teremtett kedvező feltételek a világ minden tájáról vonzhatják az innovátorokat” – írta a pénzügyminiszter.

Ez a jogszabály lehetővé teszi a francia Pénzügyi Piacok Hatósága (AMF) számára, hogy engedélyeket adjon olyan vállalkozások számára, amelyek ICO-t szeretnének indítani Franciaországban – de csak azoknak, akik valamilyen szintű garanciát is vállalnak befektetőik pénzére.

A francia hatóság már korábban aggodalmát fejezte ki a token-értékesítés szabályozatlanságával kapcsolatban, ami szerintük eddig hatalmas kockázati tényezője volt ennek a lehetőségnek. A francia törvény viszont csökkenti a veszteség lehetőségét, és igyekszik ellehetetleníteni a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozását.

A korai érmekibocsátás (ICO) során a vállalatok új digitális terméket hoznak létre és értékesítik, ezáltal pénzt gyűjtenek.

Ez a megoldás hasonlóan működik mint az előrendelési lehetőségek különböző termékeknél, azonban itt nincs szigorú szabályozás és felelősségre vonás, így válhat vonzóvá azon vállalatok számára, amelyek igyekeznek kerülni a bürokráciát.

Ez lehet a kriptovaluták új menedéke?

Macron elnök állítása szerint Franciaország igyekszik egyfajta menedékhellyé alakulni az üzleti szféra szereplői – beleértve a kriptovalutákat is – számára.

Év elején a miniszterelnök elindította a PACTE-t, azaz az üzleti növekedés és átalakítási tervet, amely megkönnyíti majd a különböző vállalatok működését Franciaországban, illetve segít a kripto-technológia integrációjában is.

Az AMF már néhány hónapja nyilvános konzultációkat indított az ICO-k kapcsán, amely eredményeként született szeptember 12-én az említett jogszabály. Júliusban a kriptovalutákra kivetett adót több mint felére, 19 százalékra csökkentették. Ez kifejezetten kedvező a digitális fizetőeszközök, és a blokklánc-technológia számára, hiszen Franciaország a világ hatodik legnagyobb gazdasága.

A Kramer Levin ügyvédi iroda nyilatkozata szerint az új jogi szabályozás:

„Egyértelműbben definiálja a tokenek fogalmát, olyan nem anyagi javak közé sorolva őket, amelyek numerikus formában egy elektronikus mechanizmus alkalmazásával kibocsátható, átruházható jogokat képviselnek, amely megkönnyíti az adott tulajdon tulajdonosának közvetett vagy közvetlen azonosítását.”

Vajon Franciaország lehet a kriptovaluták új otthona? Várjuk véleményedet hozzászólásban!

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod! 🙂

Legutobbi bejegyzések: