Ha régóta foglalkozol a bitcoinnal, akkor már hallhatták a genezis blokkról. Ha nem, akkor az alábbi kép magáért beszél.

Igazából nem is lényeges, hogy az emberek vagyontárolási eszközként vagy csereeszközként tekintenek a bitcoinra, az ugyanis úgy került megtervezésre, hogy ellenálljon az elértéktelenedésnek.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Valószínűleg sosem fog egyetértés születni abban, hogy mi a bitcoin fő felhasználási területe és egyesek szerint erre nincs is szükség.

A bitcoint úgy tervezték, hogy önmagában is működjön, bankok, kormányok vagy nemzetközi valuták nélkül. Egy teljes hálózat, és még egy műhold is biztosítja a bitcoin blokkláncának fennmaradását, még akkor is, ha valahol esetleg nincs internet.

Nem kell elképzelnünk valami katasztrófát, hogy a bitcoin milyen megpróbáltatásokkal szembesülhet majd a jövőben, ugyanis még észak-koreai és iráni felhasználók is képesek megkerülni vele a nemzetközi szankciókat.

Hogy lehet vagyontároló a bitcoin egy 45%-os esés után?

Sokak szerint a bitcoin nem lehet vagyontárolási eszköz a hatalmas áringadozási miatt – ennél a pontnál azonban érdemes lehet megnézni az arany árfolyamát a 2008-as gazdasági válság során.

Az arany sem tűnik túl biztonságosnak, miután kevesebb mint 2 hónap alatt 24%-ot esett, és még több aggodalomra adhat okot, hogy ez idő alatt az S&P 500 is lapos maradt.

Tehát nem túl igazságos ilyen rövid távon korrelációt keresni, ugye? Ez a gyors esés azt jelenti, hogy az arany már nem jó befektetés bizonytalan gazdasági helyzetekben?

Ezt a bitcoinról is el lehetne mondani élete első pénzügyi válsága során. Ez is egy tényező a négy közül, amely jelentős áremelkedést hozhat a jövőben.

Ellenállás és a korreláció hiánya

A bitcoin 5000 dolláros árfolyama továbbra is 55%-kal magasabb, mint a 2018 decemberi 3200 dolláros mélypont. Azt is fontos észben tartani, hogy a jelenlegi válság szinte példátlan az elmúlt évtizedek során.

Az S&P 500 csupán három hét alatt elvesztette értéke 20%-át, ez a legtöbb befektető szerint egy medve piac kezdetét jelenti. Ez még az 1929-es nagy gazdasági válsághoz képest is újdonság.

A bitcoin függetlensége a hagyományos pénzügyi piacoktól is egy újabb tényező, amellyel új befektetők döbbenhetnek rá, hogy ez az új válság szinte minden vagyoni eszközre kihat.

Az alábbi ábra az S&P 500 és a bitcoin értéke közötti összefüggést mutatja, a -1-es értéke inverz összefüggést, a +1-es értéke tökéletes egyezést mutat. A mutató legtöbbször a 0 közelében áll, amely azt jelenti, hogy legtöbbször nincs összefüggés a két vagyoni eszköz között.

A 2020-as blokkjutalom-feleződés

Az infláció éves szintjének 1,8%-ra csökkenése nem jelent garantált árnövekedést. A befektetőknek a rendszer fenntarthatóságára kell figyelnie, annak ellenére, hogy a bányászokat negatívan érinti az esemény.

Ez egy 5 milliárd dolláros iparág, és senki sem tudja útját állni a feleződésnek.

A bitcoin cash és a bitcoin cash SV létezése is emlékeztető arra, hogy a megegyezés diktálja a bitcoin szabályait, nem a bányászok, a tőzsdék, és legkevésbé sem a CME.

Ezek a láncelágazások megemelték a blokkok méretét, ezzel növelték egy csomópont futtatásának nyersanyagigényét. A tény, hogy a rendszer továbbra is fennmarad és kitart a megegyezés, szintén egy erődemonstráció lesz.

Túlélheti a bitcoin a jelenlegi gazdasági válságot?

A jelenlegi válságot nem a jelzáloghitelek okozták, de a koronavírus keltette gazdasági felfordulás a legnagyobb cégekre, valamint a hagyományos üzletekre és hitelezőkre is kihathat. A GDP visszaesése megrendítheti a pénzügyi rendszerbe vetett bizalmat.

Senki nem hiszi, hogy a bitcoin lesz a befektetők elsődleges eszköze, de kis százalékban biztos szerepelni fog, ahogy azt egy 2019 novemberi Charles Schwab-cikk is igazolja. Venezuela, Irán és Törökország küszködik valutájuk hiperinflációjával, amely tökéletes lehetőséget nyújthat a bitcoin számára.

Mit hozhat a jövő

A bitcoin már születése óta egy válságra vár. Az árfolyam összeomlása nem a befektetők bizalmának hiányát jelenti, vagy azt, hogy a bitcoin nem megfelelő vagyonátadási eszköz.

Az áremelkedés nem csak a bitcoin decentralizált és inflációmentes természete miatt fog létrejönni, hanem azért is, mert a pénzügyi intézmények és kormányok nem tudják fenntartani a fiat pénzek hitelességét.

Olvastad már? Changpeng Zhao elmagyarázza a kriptopiac összeomlását

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.