Arnie Hill, az Obsidian Capital kockázatitőke-kezelő üzlettársa úgy véli, hogy a bitcoin áttörheti az 1 billió dollár összértéket a jelenlegi bika piac során.

A bitcoin bika piaca 2017-es szinten van

Hill megosztotta gondolatait a bitcoin legutóbbi árrobbanásával kapcsolatban. Szerinte a jelenlegi trendek a 2017-es bika piacot tükrözik, így új csúcsra emelkedhet a kriptopénz értéke.

Elmondta:

A bitcoin jelentős ellenállást küzdött le a 9000 dollár átlépésével. A tőzsdék vékony megrendelési könyve azt bizonyítja, hogy a tőkekezelők és az intézményi befektetők már régóta a bitcoinvásárláson vannak. A bitcoin árfolyama több ezer dollárt ugrott 1-2 időkereten belül, amely a 2017-es bika piacra emlékeztet.

Az intézményi szférában való terjedés azt mutatja, hogy a vezető rejtvaluta egyre érettebb vagyonformává válik. A tőkekezelők árfolyamról szóló kommentjei alapján feltételezhető, hogy az intézményi befektetők állnak az április elseje óta tartó emelkedések mögött.

A csúcs keresése: az új elemzésőrület

Hill azt kérdezné az elemzőktől, hogy vajon mi lehet az új trend teteje. A bitcoin ismét parabolikus pályán van, így könnyen új rekordra lelhet.

Hill elmondta:

A Bitcoin Average Dormancy Theory egy, a láncot elemző mutató, amely elemzi a bitcoinok mozgását és megsemmisülését. A David Puell által kidolgozott Dormancy Flow theory megmutatja, hogy a bitcoin számára kritikus ez a hónap a bika/medve piac szempontjából. Ez mutathatja meg, hogy pontosan hol tartunk a ciklusban – bár sokak számára csak az a kérdés, hogy mi lesz az árfolyam csúcsa.

Nagyon sokan a 6 és 7 ezer dollár körüli árfolyamot tippelik, mint lehetséges visszahúzódási szint, de Hill szerint nincs sok ellenállás a mostani és a korábbi csúcs, a 19 800 dolláros árfolyam között. 2017-ben a bitcoin árfolyama kevesebb mint három hét alatt emelkedett 7000 dollárról 20 000-re.

Így a shortokra utazó kereskedők meggondolhatják magukat, mivel minden jel bika piacra utal. A jelenlegi lendület jelentős haladást mutat, amely azt jelenti, hogy kisebb áremelkedésekkel is nagyon sok short kerülhet likvidálásra.

Hill szerint a bitcoin akár 45 000 és 55 000 dollár közötti értéket is elérhet az elkövetkezendő 12-18 hónap során. A 2020-as feleződésig nagyjából 18,4 millió bitcoin lesz forgalomban, ami 828 milliárd és 1 billió dollár közti összértéket jelentene.

Az arany összpiaci értéke jelenleg nagyjából 7,5 billió dollár. Ha a bitcoin összértéke meghaladja az 1 billió dollárt, többé nem lehet kételkedni majd vagyontárolási szerepében.

A Libra nem jelent veszélyt a bitcoinra

A nemrég bejelentett Libráról Hill azt mondta, hogy szerinte a Facebook kriptoprojektje nem lesz hatással a bitcoinra. Inkább gondolja úgy, hogy a Libra hosszú távon kedvező lehet a bitcoin számára.

Szerintem a Libra felemelkedése csak további reklámot jelent majd, és a kripto terjedése sokak számára bebizonyíthatja, hogy a decentralizáció és a blokklánc megalapozott rendszerek.

Olvastad már? A bitcoin 10 000 dolláros árfolyam átlépése a Google-kereséseken is meglátszik

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok A bitcoin összértéke áttörheti az egybillió dollárt

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 2 hete telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.