A héten a bitcoin piaca igazi próbát élt át. A tavaly márciusi nagy esés óta most küldtek be legnagyobb mennyiségben coinokat a tőzsdére, az árfolyam viszont kisebb visszahúzódás mellett tartani tudta magát.

A CryptoQuant és a Glassnode adataiból látszik, hogy csütörtökön rekord sok coint küldtek be a tulajdonosok a tőzsdékre.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

30000 BTC ment tőzsdére

Ekkora mennyiséget már nevezhetünk masszív eladási nyomásnak. Számos faktor erősítette fel a medvés hangulatot.

A Tesla bejelentette, hogy nem lehet már bitcoinnal fizetni az autóiért, a Binance pedig adóhatósági vizsgálattal néz szembe az USA-ban a pletykák szerint, az ár így egészen 46 ezerig esett a stabilizálódás előtt.

Sokak szerint viszont az esés lényegesen nagyobb is lehetett volna, ha további támasz-szintek is elesnek.

Most mindenesetre úgy néz ki, a piaci szereplők a sebeiket nyalogatják, és mindenki várja, mi következik.

Az adatelemzők viszont megmutatták az eladási hullám nagyságát, így látható, hogy a bitcoin ellenállt a viharnak.

A tőzsdékre 30 ezer bitcoint küldtek be, nagyjából 1,47 milliárd dollár értékben. A tőkeáttételes kötésekből egy 10 perces időtartamon belül likvidálódott 200 millió dollárnyi, mikor a volatilitás elérte a lokális csúcsot.

Az elemző William Clemente így foglalta össze, hogy mi is történt:

„Tavaly március óta most csütörtökön láthattuk a legnagyobb mértékű beutalást. 10 perc alatt likvidálódott 200 millió dollárnyi pozíció, de az árfolyam tartani tudta magát ennek ellenére is.”

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Mozgolódnak a bálnák

A tőzsdei beutalás általában eladási hullámmal szokott járni. Sokan ilyenkor nem készpénzért adják el a kriptóikat, hanem stablecoinra váltják, hogy az árfolyam stabilizálódásakor vissza tudják vásárolni.

Mikor ez megtörténik, szinte rögtön elkezd a kiutalás mértéke növekedni.

A CryptoQuant vezetője, Ki Young Yu viszont rávilágított, a bálnák továbbra is befelé küldik a coinokat, így a medvék továbbra is uralhatják a piacot.

„Ha valaki derivatívákkal kereskedik, óvatosnak kell lenni. A bálnák éppen befelé küldik a bitcoint a tőzsdékre, hogy eladhassák.”

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.