A bitcoin ismét teszteli a 40.000 dolláros támaszt

-

A Bitcoin árfolyama 48 óra alatt 45.000 dollárról 40.800 dollárra esett, köszönhetően az egyre volatilisebb makrokörnyezetnek.
A Bitcoin (BTC) március 4-én újabb makronyomásnak hajolt meg, miután a bikák nem tudták sokáig tartani a 42.000 dollárt.

BTC/USD 1 órás gyertyadiagram (Bitstamp). Forrás: TradingView

Az európai részvények süllyednek a pénteki nyitáskor

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD pénteken 40.800 dolláros mélypontokat ért el a Bitstampon egy jelentős opciós lejárati eseményt követően.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az éjszakai teljesítményt, amely kezdetben fellendülést mutatott, az ukrajnai atomerőmű-tűz miatti aggodalmak akadályozták meg.
A tőzsdei határidős részvények a hírre szintén csökkenésnek indultak, amelynek súlyosságát később megkérdőjelezték.
Németországban a DAX index egyéves mélypontra esett a napi nyitáskor, az S&P 500 pedig még nem kezdte meg a kereskedést.
„A legutóbbi csúcsról az index 17%-ot veszített, sokkal többet, mint az S&P 500” – jegyezte meg Holger Zschaepitz piaci kommentátor.

„A befektetők hátat fordítanak Európának, mivel a stagnálás veszélye növekszik. Ez azt jelenti, hogy Európa visszatérése ismét kudarcot vallott”.

Európában az árucikkek is reflektorfénybe kerültek, mivel a gázárak március 3-án ismét új csúcsokat értek el. Az infláció is emelkedett.


Crypto Ed piaci elemző némi borzongással vázolta a bitcoin közeljövőre vonatkozó előrejelzését.

„Szóval, tényleg szükség van arra az 5. lábra. Egy mélyebb esés innen rossz hír az 5. láb lehetőségére nézve…… Különösen, ha ismét 40k-t veszít, akkor kihagyhatjuk a bullish vibe-okat és elkezdhetjük keresni a shortokat” – figyelmeztetett a nap folyamán.

„Bikás 42 felett, medvés 40k alatt.”

Rövid távon nincs lazítás

Az altcoinok jellemzően szenvedtek, amikor a bitcoin tovább esett, a figyelem az etherre (ETH) és annak trendjére összpontosult a BTC-vel szemben.

ETH/BTC 1 órás gyertya chart (Bitstamp). Forrás: TradingView

Az amúgy is küszködő hangulatot tovább rontotta a hír, miszerint a Metamask arra készül, hogy a kormányzati előírásoknak való megfelelés érdekében blokkolja az ETH-tranzakciókat Venezuelában.
„Alapértelmezés szerint a MetaMask az Infurán keresztül fér hozzá a blokklánchoz, ami bizonyos joghatóságokban a jogi megfelelés miatt nem elérhető” – jelentette be egy blogbejegyzés csütörtökön.

A piaci tőkeérték alapján a tíz legnagyobb kriptovaluta közül a Solana (SOL) vezette a napi veszteséget, a SOL/USD közel 7%-ot esett.

Olvastad már? Az orosz-ukrán háború az NFT-kről is elterelte a figyelmet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!