A Bitcoin hash-ára történelmi mélypontra süllyed

-

A Bitcoin hash-ára minden idők legalacsonyabb szintjére zuhant a Checkmate, a Glassnode egyik legfontosabb elemzője szerint,

A hash-ár lényegében a bányászok hash-onkénti jutalmát tükrözi, vagyis azt az összeget, amit a tranzakciók érvényesítéséért kapnak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az elemzők rámutattak, hogy ez a jutalom még soha nem süllyedt ilyen mélyre mind Bitcoin (BTC), mind amerikai dollár (USD) értéken.

A Bitcoin-hálózat hash-aránya a digitális valuta robusztusságának és növekvő számítási teljesítményének bizonyítéka.

A legfrissebb adatokból kiderül, hogy a Bitcoin-hálózat hashrátája elérte a tiszteletreméltó 429,72 millió terahas/mp (TH/s) szintet.

Ez 1,85%-os növekedést jelent a tegnapi 421,91M TH/s-hoz képest.

Még lenyűgözőbb, ha összevetjük az egy évvel ezelőtti adatokkal, amelyek 205,77M TH/s-os értéket mutattak, akkor ez egy elképesztő, 108,8%-os emelkedés.

Eközben a Bitcoin árfolyama jelenleg a 26 000 dolláros szint környékén ingadozik, miután 10%-os esést szenvedett el.

Több kriptopénz szakértő is elmondta meglátásait a témában. Nevezetesen a Checkmate a Twitteren hangsúlyozta a Bitcoin proof-of-work mechanizmusának ellenálló képességét.

Azt állította, hogy még a csökkentett biztonsági költségvetés ellenére is sértetlen marad a Bitcoin-lánc. Ez a megfigyelés a Bitcoin-hálózatot alátámasztó alapvető erőre és biztonságra utal.

Beau Breedlove ellenérvként azzal érvelt, hogy a hangsúlyt a hash-kénti bevételről a sima bevételre kellene áthelyezni, különösen a megugró hash-arányt figyelembe véve.

Erre válaszolva Checkmate hangsúlyozta a bányászok bevételének a hálózaton őrzött értékhez viszonyított mérésének jelentőségét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Nicholas Gregory a diskurzusba bekapcsolódva azt indítványozta, hogy a szabályozóknak talán könnyebb lenne betiltani a Bitcoint, mint aláásni azt.

Hangsúlyozta a proof-of-work konszenzusmechanizmus megkérdőjelezésének ijesztő költségeit és bonyolultságát, ezzel is alátámasztva annak szilárdságát.

A Checkmate is ezt az érzést erősítette meg, és azt állította, hogy a proof-of-work továbbra is a potenciális támadások költséges útja marad.


Olvastad már? A Bitget tőzsde is KYC-köteles lesz

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!