A Bitcoin fellendülőben van, a feleződés óta a legmagasabb áron van

-

A Bitcoin árfolyama a múlt havi feleződés óta most érte el a legmagasabb pontját, és több mint egy hónapja nem látott szintet ért el.

A Bitcoin árfolyama az április 19-i, sokak által emlegetett felezési esemény óta a legmagasabb szintre emelkedett, pénteken 67.422 dolláron érte el a legutóbbi csúcsot, mielőtt ismét visszaesett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin fellendülőben van

A CoinGecko adatai azt mutatják, hogy az elmúlt napban közel 3%-kal emelkedett a legnagyobb digitális eszköz.

A hét nap alatt a coin több mint 9%-kal emelkedett. Most 66.950 dolláron áll az árfolyama.

bitcoin
Forrás: CoinGecko.com

A mai legmagasabb árfolyamot legutóbb április 13-án, több mint egy hónapja érte el a Bitcoin.

A Bitcoin a feleződést követően esett – ez a négyévenként ismétlődő, az érme kódjába beépített esemény -, bár a szakértők szerint ez várható volt.

Számos tényező, köztük a geopolitikai zavarok, az új spot tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lehűlő hype és a Federal Reserve következő lépéseivel kapcsolatos befektetői bizonytalanság együttesen okozta, hogy a virtuális eszköz a múlt hónapban 57.000 dollár alá zuhant.

A Bitcoin árfolyama azóta emelkedik, bár még mindig az idén márciusban elért 73.737 dolláros történelmi csúcs alatt van.

A Bitcoin feleződésére április 19-én késő este került sor.  Ennek következtében a bányászok – a hálózaton tranzakciókat feldolgozó, energiaigényes műveletek – jutalmát felére, 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re csökkentették minden egyes általuk feldolgozott blokk után.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bitcoin egyik jellemzőjeként a defláció ellen tervezett esemény lényege, hogy az idő előrehaladtával egyre nehezebbé válik az új virtuális érmék előállítása.

Mostanra négy feleződésre került sor, és mindegyik után körülbelül egy évvel a coin ára jellemzően emelkedett.

A Bitcoin idei emelkedése leginkább annak köszönhető, hogy új befektetők fektettek pénzt az eszközbe a januárban jóváhagyott új spot ETF-eken keresztül.

A befektetési eszközök hatalmas népszerűségnek örvendtek, több milliárd dollárnyi beáramlást könyvelhettek el.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Saját digitális valutával kísérletezik a Fülöpszigetek központi bankja

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!