A Bitcoin ETF jóváhagyása „elkerülhetetlen”, mondja a korábbi SEC vezetője

-

Jay Clayton, a SEC korábbi elnöke a CNBC-nek adott interjújában magabiztosan kijelentette, hogy a Bitcoin ETF jóváhagyása elkerülhetetlen.

Jay Clayton, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) korábbi elnöke a CNBC-nek adott nemrégiben adott interjújában határozottan kijelentette, hogy a Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) jóváhagyása elkerülhetetlen.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Szerintem már nincs mit eldönteni” – állította Clayton, hangsúlyozva a jelenlegi Bitcoin-piac érettségét és felkészültségét egy ilyen jelentős lépésre.

Clayton nézőpontja a Bitcoin ETF-ről

A Bitcoin-piac fejlődéséről szólva Clayton hangsúlyozta az elmúlt években tett jelentős előrelépéseket.

„Öt évvel ezelőtt olyan problémák merültek fel, mint a piaci laddering, de ma már a Bitcoin-kereskedelmi piac sokkal robusztusabb és hatékonyabb” – mondta.

Clayton szerint ezek a fejlesztések számos olyan kockázatot mérsékeltek, amelyek kezdetben aggasztották a SEC-t.

A korábbi SEC-vezér rámutatott, hogy a korábbi problémákat, például a piaci manipulációt és a ladderinget már kezelték.

Mindez megnyitotta az utat a Bitcoinhoz való biztonságosabb nyilvános hozzáférés előtt az ETF-en keresztül.

Kiemelte továbbá a technológia döntő szerepét a biztonságos ETF-struktúra létrehozásában.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az ETF-ek jóváhagyásának átfogóbb hatása

A Bitcoin ETF-nek a SEC általi lehetséges jóváhagyása nem csak a kripto rajongók számára jelent győzelmet.

Ez egy transzformatív pillanatot jelez a mainstream pénzügyekben, mivel a befektetőknek szabályozott és egyszerű utat kínál a Bitcoin kitettség elérésére.

„Ha digitalizálni és tokenizálni lehet a mögöttes eszközöket, és kereskedni velük, az megváltoztatja a pénzügyi életet” – fejtette ki Clayton.

Ugyanakkor optimizmusát azzal az óvatos megjegyzéssel enyhítette, hogy folyamatos szabályozási éberségre van szükség a befektetők védelmének biztosítása érdekében ezen a fejlődő piacon.

Olvastad már? A Chainlink bálnák masszív vásárlásokat hajtanak végre

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!