A Bitcoin ETF-ek vásárolnak, de az árak nem emelkednek. Miért?

-

A Bitcoin ára csökkenő tendenciát mutat, annak ellenére, hogy jelentős vásárlásokat hajtanak végre a spot ETF-ek kibocsátói. Egy elemző megmagyarázza ennek a trendnek az okait.

A befektetők vásárolnak és eladnak

Egy nemrégiben megjelent bejegyzésben az X platformon Willy Woo elemző arról beszélt, hogy miért csökken a Bitcoin ára annak ellenére, hogy a spot ETF-ek és intézményi befektetők vásárlási kedve szemmel láthatóan töretlen.

bitcoin
Forrás: X

Woo rámutatott, hogy a hosszú távú befektetők, akik általában sokáig tartják az érméiket, most mégis eladásba kezdtek.

Ezek az eladások ritkák, és általában történelmi mintákat követnek. Most pedig úgy tűnik, ismét elérkezett az idő.

Woo a Coin Days Destroyed (CDD) nevű mutatót használta ennek a trendnek az illusztrálására.

A CDD mérőszám azt figyeli, hogy naponta hány érme mozog a hálózaton, és ezeknek az érméknek a korát is figyelembe veszi. A CDD emelkedése azt jelzi, hogy viszonylag sok, régóta nyugalomban lévő érme mozdult meg.

Idén korábban a Bitcoin CDD-je akkor emelkedett meg, amikor az ár új csúcsot ért el, ami arra utal, hogy a hosszú távú befektetők nagy mennyiségű érmét adtak el a rally során.

Forrás: glassnode

Hasonló emelkedéseket láthattunk a 2017-es és 2021-es bull piacok idején is, és Woo szerint ez a minta azt mutatja, hogy a hosszú távú befektetők mostani eladása összhangban van a múltbéli viselkedésükkel.

Papír Bitcoin? Nem hangzik túl bíztatóan

Egy másik tényező, amely hozzájárul a Bitcoin jelenlegi árproblémáihoz, az úgynevezett papír Bitcoin.

A papír Bitcoin olyan származtatott termékeket jelent, amelyek a kriptovaluta tényleges birtoklása nélkül működnek.

Woo elmagyarázta, hogy a múltban a Bitcoin árai gyorsan emelkedtek, mert az eladók csak a korai felhasználók és néhány bányász voltak, akik újonnan bányászott érméket adtak el, és a kereskedés valódi, tényleges Bitcoin átutalásokkal történt.

Ma már más a helyzet. A papír Bitcoin jelentős hatással van a piacra.

A Bitcoin spot készlete az utóbbi években csak csökkenő és oldalirányú trendeket mutatott, ami azt jelzi, hogy a tőzsdék nem tapasztaltak jelentős nettó beutalásokat.

De a 2022-es medvepiac során a spot és a papír Bitcoin kombinált készlete nőtt, ami arra utal, hogy a papír Bitcoin gyorsan létrejött, miközben a spot készlet stabil maradt.

Woo rámutatott, hogy a papír Bitcoin növekedése kulcsfontosságú tényező volt a medvepiacon.

A történelem nem ismétli önmagát, de rímelhet

A bikapiacokon, amikor a papír Bitcoin készlete nőtt, a Bitcoin rally lelassult, és most ismét ezt látjuk.

bitcoin
Forrás: X

A papír Bitcoin készlete ismét növekedni kezdett, ami magyarázatot adhat arra, hogy a Bitcoin miért küzd a felfelé irányuló lendület fenntartásáért.

A hosszú távú befektetők eladási szokásai és a papír Bitcoin növekedése nem új jelenségek, mivel az ilyen befektetők mindig is a történelmileg árcsúcsok idején adtak el, és a papír Bitcoin befolyása az idők során nőtt.

Feltételezhetjük, hogy ha a papír Bitcoin növekedésének trendje folytatódik, az továbbra is nyomást gyakorolhat a Bitcoin árára.

Olvastad már? Egyre gyakrabban fizetünk kriptóval, és egyre többet tudunk róla

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!