A Bitcoin ára 45.000 dollár fölé emelkedett

-

A Bitcoin árfolyama tovább emelkedik, mivel ma reggel lejárt a cégek számára a Bitcoin spot ETF-ek S-1 formanyomtatványainak benyújtási határideje.

A SEC 8 órai benyújtási határideje lejárt, és minden kibocsátó – a Hashdexet leszámítva – benyújtotta a frissített S-1-et, kivéve a Grayscale-t, aki egy S-3-at nyújtott be.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BlackRock, az Ark Invest/21Shares, a VanEck, a WisdomTree, az Invesco, a Fidelity és a Valkyrie mind benyújtották a felülvizsgált S-1 űrlapokat, ami az utolsó lépést jelenti a bitcoin spot ETF esetleges jóváhagyása előtt.

A SEC-nek január 10-ig kell döntenie arról, hogy jóváhagyja vagy elutasítja az Ark 21 Shares kérelmét, és potenciálisan az összes megfelelő végleges kérelmet jóváhagyhatja addig az időpontig.

A Bitcoin árfolyama emelkedik az ETF jóváhagyásának várakozása közepette

A Bitcoin azóta stabilizálódott, hogy hétfőn visszatért 45.000 dollárra, és jelenleg 45.047 dolláron kereskednek vele a CoinMarketCap szerint.

A múlt héten a Bitcoin 2022 áprilisa óta először törte át a 45 000 dolláros határt.

Eric Balchunas, a Bloomberg ETF-elemzője szerint 90% fölé nőtt annak az esélye, hogy az Egyesült Államokban jóváhagyják a spot bitcoin ETF-et.

Balchunas egy szombati X-posztban arra utalva, hogy a SEC a közelmúltban frissített bejelentések után elutasította a javaslatokat, kijelentette,

„Valószínűleg 5%-ra becsülném jelenleg. De fontos, hogy hagyjunk egy csekély lehetőséget az ilyesmire”.

Balchunas korábban novemberben 90%-ra tette az esélyt, megjegyezve, hogy a SEC és a kibocsátók keményen dolgoznak azon, hogy felkészítsék az ETF-eket a jelenlegi ciklusra, amire „a legtöbben azt mondták, hogy nem fog megtörténni”.

A Polymarket fogadóplatform azonban ennél pesszimistább, és a cikk írásakor jelenleg 84%-on áll a Bitcoin ETF spot jóváhagyásának esélye.

Múlt pénteken a tőzsdék módosított 19b-4 űrlapokat nyújtottak be több vagyonkezelő, köztük a BlackRock és a Fidelity ajánlataira a spot Bitcoin ETF-ekre.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Új beadványok is érkeztek a javasolt Grayscale Investments, Valkyrie, ARK 21Shares és Invesco is új kérelmeket nyújtott be .

A Cboe BZX tőzsdére a VanEck, a WisdomTree, a Pando Asset AG és a Franklin Templeton is benyújtotta űrlapjait.

A jóváhagyott ETF-ek már január 11-én megkezdhetik a kereskedést, mondta a The ETF Store elnöke, Nate Geraci egy szombati X bejegyzésben.

„A módosított S-1-ek hétfőn reggel 8 óráig kell benyújtani és a lehetséges jóváhagyás kedden vagy szerdán (ami *lehet* csütörtökön vagy pénteken történő lehetséges indítást jelent), a SEC csak „kisebb” változtatásokat kér. Az egyik forrás szerint a SEC biztosának szavazására valószínűleg szerdán kerül sor”

Olvastad már? Tavaly már nagyon kevés alkalommal halt meg a Bitcoin

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb jogi eljárással néz szembe a Ripple Labs a CEO „félrevezető kijelentései” miatt

Az Egyesült Államok szövetségi bíróságának bírája zöld utat adott a Ripple Labs ellen indított polgári értékpapír-pernek, elutasítva a vállalat gyorsított eljárásra vonatkozó ajánlatát. A perben...

Nem csak nekünk van melegünk: a DOGE, a SHIB és a PEPE gurul lefelé a kripto domboldalon

Vendégbejegyzés A DOGE, a SHIB és a PEPE érmék bizony verejtékben fürödnek, annyira erősen kínlódnak, hogy megállítsák a zuhanást. Amíg összeszedik magukat, jó, ha körbenézünk olyan...

A blokkláncok macOS-e? 60%-kal növelte DEX-volumenét a Solana májusban

A decentralizált tőzsdék (DEX-ek) májusi növekedési volumenének több mint 60%-át a Solana blokkláncon regisztrálták a Pantera Capital kockázati tőkecég által összeállított adatok szerint. E növekedés mögött...

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!