A népszerű tőzsdei elemző úgy gondolja, a legnagyobb kriptopénz az év hátralévő részben folytatja a lejtmenetet.

A Twitteren Bitcoin Jack néven aktív elemző kedden osztotta meg, hogy a 7880 dolláros szint kritikus támasz a napi grafikonon. Innen a visszapattanás, és az alatta zárás egyaránt lehetséges opció.

Ha a támasz elesik, BJ szerint újra tesztelve lesz a hatezer dolláros szint, amely a tavalyi évben számított jelentős árfolyamszintnek. A bitcoin ezen az árfolyamon érheti el az aljat, ahogy már megtörtént korábban is.

Persze, a másik lehetőség is bekövetkezhet, és az árfolyam 6000 alá esik. Ezzel az új célárfolyam a 4200-5200 dolláros szint közé esik.

Mikor ’18 decemberében 3100 dollárig esett a bitcoin, ez a zóna komoly ellenállásként funkcionált.

Forrás: BJ
Irány a húszezer?

Az előrejelzéshez hozzá kell tenni, hogy a bitcoin jelenleg is folytatja az augusztus végén elért 14 ezres szintről való esést. Ezzel a BTC az úgynevezett őszi kiárusítás során 47%-ot vesztett az értékéből, miután az első három negyedévben 263%-ot emelkedett.

A legtöbb elemző úgy véli, ezzel a csökkenéssel a bitcoin egyszerűen visszatér a normális árazáshoz, a túlvett állapotból. Mások viszont spekulatív buborékot sejtenek.

BJ szerint ez a medvés korrekció egyszerű tőzsdepszichológia, a piaci résztvevők akkumulációs, kapitulációs hangulatát mutatja. A bányászok is elkezdik áruba bocsátani a frissen kibocsátott bitcoinjaikat, ezzel tovább növelve az eladói nyomást. Az pedig addig fog tartani, amíg az ár 5000 alá nem ér.

Akkor már veszteségessé válna a bányászat, így magasabb árat akarnának a bányászok, a felhalmozás pedig folytatódna.

„Figyeljetek az on-chain tranzakciókra. Nem lehet elrejteni a kapitulációt. Konszolidációhoz vezet, és a nagy kiugrások az árban nagy OTC ügyletekre utalnak.”

Kapituláció most

Más piaci megfigyelők már megosztották, hogy a bányászati nehézség is esett nemrégiben.

Cole Garner kriptoelemző szerint a kisebb bányászok leállították a gépeiket, mert az alacsonyabb árfolyam mellett nem éri meg folytatni a működést. Ez a jelenség hamarosan komoly „kiárusításhoz” vezethet.

Ezzel együtt persze a bitcoin árfolyama előnyére is változik. A befektetők mindig az alacsonyabb árakat keresik, hogy jobb pozícióban léphessenek a piacra.

Hosszú távon bikásak a kilátásaik, a BTC fundamentumai a jövő évben esedékes felezés, és a jelenlegi pénzügyi aggodalmak közepette kifejezetten erősek.

Olvastad már? Bemutatjuk: Atronocom kriptostartup

Forrás: bitcoinist.com

Kiemelt kép: leon smith


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.