A bíróság szerint a LUNA és az UST token értékpapírnak számít

-

Do Kwon perében a továbbiakban kizárólag a csalás felgöngyölítésére akarnak összpontosítani, így gyorsan letisztázták az egyik legnagyobb kérdést, amely mindenki figyelmét lekötötte.

A Terraform Labs elleni perben a bíróság nemrégiben úgy határozott, hogy a cég által kibocsátott és értékesített tokenek, a LUNA és az UST értékpapírnak számítanak, és a tőzsdefelügyelet, a SEC vádjainak adtak ezzel igazat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Jed Rakoff bíró a SEC számára kiadott állásfoglalásában úgy határozott, hogy a Terraform által kiadott tokenek értékpapírnak számítanak.

Ez az állásfoglalás azért fontos, mert így mikor a Terraform, és az alapító, Do Kwon elleni per elindul, ez a kérdés nem fog felmerülni, nem kell végeláthatatlan köröket futni azon, hogy a tokeneket hogyan sorolják be. Helyette arra tudnak fókuszálni, hogy az alapítók csalást követtek el.

Az esküdtszéknek így abban a kérdésben kell majd döntenie, hogy Kwon és a vállalat hazudott-e, megtévesztette-e az ügyfeleiket, mikor a Terraform termékeiről a LUNA tokenről, és az UST stablecoinról közöltek információkat.

Tavaly májusban az algoritmus segítségével működő UST token elvesztette a dollárhoz való kötöttségét, és összeomlott, 60 milliárd dolláros veszteséget okozva a befektetőknek, és hatalmas kriptopiaci zuhanást okozva, amelyből a piac még most sem tért teljesen magához.

Az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC szerint a cég által kibocsátott kriptopénzek, a LUNA és az UST stablecoin értékpapírnak számítanak, emellett azzal is megvádolták Kwont, hogy megtévesztette a befektetőket az UST működésével kapcsolatban.

Októberben Kwon ügyvédei megpróbálták ejtetni az ügyet, arra hivatkozva, hogy a SEC képtelen volt bizonyítani, hogy a Terraform tényleg értékpapírokat forgalmazott.

A bíróság viszont nem értett egyet az indoklásukkal, ez a mostani döntésből is egyértelműen kiderül.

A Terraform elleni per jövőre kezdődik, az esküdtek kiválasztásával, január végén. A SEC eljárása ráadásul csak egy a számos vádból, amellyel Kwonnak szembe kell néznie.

Márciusban az Igazságügy-minisztérium nyolc vádat fogalmazott meg a Terraform alapítója ellen.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Kwon még ugyanazon a napon, Montenegróban lett letartóztatva, miután Dél-Koreából elmenekült, ahol szintén eljárást indítottak ellene.

Jelenleg a Dél-koreai, a montenegrói, és az amerikai hatóságok egyaránt bíróság elé akarják állítani Kwont, az amerikaiak kiadatási eljárását pedig egy montenegrói bíró megvétózta, így egyelőre helyi őrizetben marad a vádlott.


Olvastad már? A 6 legígéretesebb kriptobefektetés 2024-re

Forrás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.16.

Prémium Dogecoin (DOGE) A Dogecoin (DOGE) befektetők az utóbbi időben nehéz időszakot éltek át, különösen a mémcoin többszöri árfolyamkorrekciója miatt a grafikonokon. A helyzet azonban még rosszabb is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!