A Binance problémái halmozódnak, ahogy a BUSD elveszíti a piaci kapitalizációját

-

A Binance (BNB) nagyon zavaros 2023-as évet tudhat maga mögött, számos próbatétel rázta meg mind a tőzsdét, mind a hálózatot.

Az új év kezdete után is sok probléma továbbra is fennállt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BUSD iránti érdeklődés fokozatos csökkenése

A Binance stablecoin szektorában január 7-én figyelemre méltó visszaesésnek lehettünk tanúi, amit jól példáz, hogy a Binance BUSD drasztikus piaci kapitalizáció csökkenést tapasztalt.

A BUSD kínálata 1 milliárd alá esett ebben az időszakban, 95%-kal zuhant a 23,45 milliárdos csúcsról.

A cikkírás idején a BUSD a hatodik legnagyobb stablecoin volt, az FDUSD, az USDT, az USDC és a DAI mögött.

A hálózat állapota

A visszahatások kiterjedtek a BNB hálózatának dinamikájára is, ahol az elmúlt héten 66,4%-kal esett vissza az aktivitás.

Ugyanakkor a hálózati bevételek 13,7%-os csökkenést tapasztaltak ugyanebben az időszakban, ami aggasztó tendenciát jelez a felhasználói elkötelezettség és a gazdasági átmenő forgalom terén.

Binance

 

Forrás: Token Terminal

Jogi kihívások és ármozgás

A Binance kihívásait tetézve jogi bonyodalmak is felmerültek.

Az amerikai Commodity Futures Trading Commission (CFTC) véglegesítette a Binance vezérigazgatójával, Changpeng Zhao-val (CZ) kötött egyezséget, amelyben 150 millió dolláros polgári jogi bírságot szabott ki CZ-re, és kötelezte a Binance-t 1,35 milliárd dollárnyi jogtalanul szerzett díj visszaszolgáltatására.

Samuel Lim korábbi Chief Compliance Officer 1,5 millió dolláros büntetést kapott.

A bíróság egy vállalatirányítási struktúra létrehozását is elrendelte, megerősítve a szabályozói ellenőrzést.

A jogi nehézségek és a FUD ellenére a BNB-n továbbra is indultak új projektek, ami az ökoszisztéma rugalmasságát mutatja.

A BNB piaci reakciója azonban továbbra is kedvezőtlen maradt, 299 dolláron kereskedtek vele, 2,59%-os csökkenéssel az elmúlt 24 órában.

A kereskedési volumen is csökkenést tapasztalt az utóbbi időben.

Miközben a Binance ezen kihívásokon keresztül navigál, a stablecoin stabilitása, a hálózati elkötelezettség és a jogi megoldás jelentősen meghatározza majd a 2024-es pályáját.

Binance

Forrás: Santiment

Olvastad már? Tavaly már nagyon kevés alkalommal halt meg a Bitcoin

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!