A Binance kilátástalan jövő elé néz az Egyesült Államokban

-

Az amerikai kriptotőzsdei piac gyökeres felforduláson ment keresztül azóta, hogy június elején perbe fogták az iparág néhány legnagyobb vállalatát.

Pontosabban így a Binance (BNB) ellen az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) által indított eljárás a tőzsde országbeli működésének halálos ítéletének bizonyult.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A digitális eszközök adatszolgáltatója, a Kaiko szerint a Coinbase [COIN] és a Kraken, a két legnagyobb amerikai kereskedési platform az elmúlt három hónapban a Binance amerikai ága által elvesztett piaci részesedés teljes egészét bezsebelte.

A Binance gyengélkedik, a Coinbase emelkedik

A Binance.US volt az egyik legnagyobb áldozata az egész epizódnak, mivel az ideges market makerek és kereskedők nagyarányú elvándorlása kiszívta a likviditást a kereskedési platformból.

Amint az fentebb látható, a piaci részesedése az április közepi 20%-ról augusztusra kevesebb mint 1%-ra esett vissza, ami súlyosan visszafogta a növekedését a világ legnagyobb pénzügyi piacán.

Ezzel szemben figyeljük meg, hogy a Coinbase, amelyet szintén egy SEC-per sújtott, hogyan bővítette a terjeszkedését az amerikai piacon, 60%-ra növelve piaci dominanciáját.

Bár az Egyesült Államok legnagyobb tőzsdéje a pereskedés miatt némi fennakadást tapasztalt, egy jelentős bikás kiváltó ok a javára billentette a mérleg nyelvét.

Az olyan tradFi óriások, mint a Coinbase, a Fidelity és még sokan mások, akik a közelmúltban jelentkeztek spot Bitcoin (BTC) ETF-jeikre, a Coinbase-t nevezték meg felügyeleti megosztó partnerüknek.

Ez azt eredményezte, hogy a Coinbase lett a kripto spot kereskedés go-to platformja az országban.

Nem látni a Binance gondjainak végét

A világ legnagyobb tőzsdéje számára a dolgok még rosszabbra fordulhatnak, ami az amerikai felügyeletet illeti.

A kripto óriás oroszországi tevékenységei az amerikai igazságügyi minisztérium látókörébe kerültek, és a szakértők úgy vélik, hogy hamarosan büntetőjogi vádat emelnek ellene.

Május elején az amerikai kormány vizsgálatot indított a Binance ellen, mivel állítólag lehetővé tette az orosz felhasználók számára, hogy megkerüljék a Kreml ukrajnai katonai hadjárata miatti gazdasági szankciókat. A Binance többször is tagadta a vádat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A FUD ellenére a Binance továbbra is vitathatatlanul a kriptokereskedés vezetője maradt.

A tőzsde az elmúlt 24 órában több mint 6,2 milliárd dollár értékű tranzakciót bonyolított le, közel hatszor többet, mint a második helyen álló Coinbase a CoinGecko adatai szerint.

Olvastad már? A bitcoin felezés többszörösére növelheti az árfolyamot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

3 kripto robbanni fog, miután az Ethereum ETF jóváhagyást kap – Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA) és Solana (SOL)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca, amely jelenleg 1,41 billió dollár kapitalizációval rendelkezik, egy egyedülálló fázist él át, amelyet az altcoinok visszaesése jellemez. Mindezek ellenére van remény egy esetleges...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!