A Binance felfüggesztette az ukrán hrivnya elfogadását

-

A világ egyik legnagyobb tőzsdéje, a Binance, és a vezető ukrán kriptotőzsde, a Kuna egyaránt bejelentették, hogy az ország bankjai által kibocsátott kártyákat a továbbiakban nem fogadják el.

Ennek okaként az ukrán központi bank által hozott tiltást említették meg, amelyek a jelentések szerint gondokat okoznak a hrivnyában elszámolt tranzakciók esetén.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Ukrán Nemzeti Bank, az NBU korlátozásokat vezetett be a hrivnya használatára a kriptopénz-vásárlások során, így a helyi lakosok nem tudják használni a kártyáikat.

A Binance azt javasolta az érintett felhasználóinak, hogy használják a platform P2P, azaz egymás közötti kereskedési lehetőségét.

„Jelenleg a fiat tranzakciók közül nem működik sem a be-, sem a kiutalás a bankkártyák vagy egyéb fizetési szolgáltatások igénybevételével, ezek a műveletek minden ukrán kriptotőzsde esetén fel lettek függesztve.”

Michael Chobanian, a Kuna tőzsde alapítója a saját Telegram csatornáján is megerősítette a hírt, és elmondta, semmilyen hrivnya-alapú kártyát nem lehet most használni a tőzsdén, és bár lehet, hogy találnak alternatív megoldást, a lépés egyelőre teljes mértékben leállította az ukrán kártyás vásárlás lehetőségét.

Chobanian szerint a korlátozások arra irányuló próbálkozások lehetnek, hogy a hatóságok elejét vehessék a pénzmosásnak, vagy éppen az adóelkerülésnek a különböző online kaszinók közreműködésével.

Az ukrán törvényhozók nemrégiben úgy nyilatkoztak, hogy éves szinten az ilyen műveletekben érintett összeg eléri az 54 milliárd hrivnya, azaz nagyjából a másfél milliárd dolláros összértéket.

A korlátozások a kriptoadományokra is hatással lehetnek

Már tavaly szeptemberben elkezdődtek a problémák a különböző tőzsdéken a fiat pézek be- és kiutalása során.

A decemberben bejelentett korlátozások után pedig még szigorúbb ett a központi bank fellépése.

„Az NBU betiltotta a kriptotranzakciókat a pénzügyi szolgáltatók részére, és mivel minden egyes kriptotőzsde ezeken keresztül intézte a fiat váltásokat, gyakorlatilag a teljes iparágat leállították ezzel.”

Chobanian szerint a lépés nagymértékben rontja Ukrajna megítélését, amely pedig a régió egyik vezetőjének számít a kriptoiparban.

Emellett a különböző kriptopénzes adományozás esetén is gondokat okoz.

Nemrégiben több tanulmányt is publikáltak olyan elemzőcégek, mint az Elliptic vagy a Chainalysis, amelyben elmondják, tavaly február óta Ukrajnába körülbelül 212 millió dollárnyi kriptoadomány érkezett, ebből pedig 70 millió dollár közvetlenül a kormányzat kezelésében lévő címekre.

2022 áprilisának a végén az NBU havi limitet vezetett be a lakosok számára, így összesen csak 100 ezer hrivnya értékben vásárolhatnak kriptopénzt.

Ez tavalyi árfolyamon nagyjából 3400 dollárt jelentett, most viszont már csak 2700-at.

A pénzügyi szervezet egyelőre nem kommentálta, hogy az intézkedései milyen eredménnyel jártak az ország kriptopiaca számára.

zeta

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!