A Binance felfüggesztette az ukrán hrivnya elfogadását

-

A világ egyik legnagyobb tőzsdéje, a Binance, és a vezető ukrán kriptotőzsde, a Kuna egyaránt bejelentették, hogy az ország bankjai által kibocsátott kártyákat a továbbiakban nem fogadják el.

Ennek okaként az ukrán központi bank által hozott tiltást említették meg, amelyek a jelentések szerint gondokat okoznak a hrivnyában elszámolt tranzakciók esetén.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Ukrán Nemzeti Bank, az NBU korlátozásokat vezetett be a hrivnya használatára a kriptopénz-vásárlások során, így a helyi lakosok nem tudják használni a kártyáikat.

A Binance azt javasolta az érintett felhasználóinak, hogy használják a platform P2P, azaz egymás közötti kereskedési lehetőségét.

„Jelenleg a fiat tranzakciók közül nem működik sem a be-, sem a kiutalás a bankkártyák vagy egyéb fizetési szolgáltatások igénybevételével, ezek a műveletek minden ukrán kriptotőzsde esetén fel lettek függesztve.”

Michael Chobanian, a Kuna tőzsde alapítója a saját Telegram csatornáján is megerősítette a hírt, és elmondta, semmilyen hrivnya-alapú kártyát nem lehet most használni a tőzsdén, és bár lehet, hogy találnak alternatív megoldást, a lépés egyelőre teljes mértékben leállította az ukrán kártyás vásárlás lehetőségét.

Chobanian szerint a korlátozások arra irányuló próbálkozások lehetnek, hogy a hatóságok elejét vehessék a pénzmosásnak, vagy éppen az adóelkerülésnek a különböző online kaszinók közreműködésével.

Az ukrán törvényhozók nemrégiben úgy nyilatkoztak, hogy éves szinten az ilyen műveletekben érintett összeg eléri az 54 milliárd hrivnya, azaz nagyjából a másfél milliárd dolláros összértéket.

A korlátozások a kriptoadományokra is hatással lehetnek

Már tavaly szeptemberben elkezdődtek a problémák a különböző tőzsdéken a fiat pézek be- és kiutalása során.

A decemberben bejelentett korlátozások után pedig még szigorúbb ett a központi bank fellépése.

„Az NBU betiltotta a kriptotranzakciókat a pénzügyi szolgáltatók részére, és mivel minden egyes kriptotőzsde ezeken keresztül intézte a fiat váltásokat, gyakorlatilag a teljes iparágat leállították ezzel.”

Chobanian szerint a lépés nagymértékben rontja Ukrajna megítélését, amely pedig a régió egyik vezetőjének számít a kriptoiparban.

Emellett a különböző kriptopénzes adományozás esetén is gondokat okoz.

Nemrégiben több tanulmányt is publikáltak olyan elemzőcégek, mint az Elliptic vagy a Chainalysis, amelyben elmondják, tavaly február óta Ukrajnába körülbelül 212 millió dollárnyi kriptoadomány érkezett, ebből pedig 70 millió dollár közvetlenül a kormányzat kezelésében lévő címekre.

2022 áprilisának a végén az NBU havi limitet vezetett be a lakosok számára, így összesen csak 100 ezer hrivnya értékben vásárolhatnak kriptopénzt.

Ez tavalyi árfolyamon nagyjából 3400 dollárt jelentett, most viszont már csak 2700-at.

A pénzügyi szervezet egyelőre nem kommentálta, hogy az intézkedései milyen eredménnyel jártak az ország kriptopiaca számára.

zeta

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!