Egy szunnyadó Ethereum tárca milliókat mozgat

-

A kriptovilágot egy több mint öt éve szunnyadó régi Ethereum tárca híre járta be.

A tárca hirtelen 10 200 ETH tokent, körülbelül 30 millió dollár értékben, mozgatott meg, ami aggodalmakat keltett egy közelgő Ethereum árfolyamdömpinggel kapcsolatban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A tárca aktivitása egybeesett a közelmúltban történt Silvergate banki csőddel, ami miatt a befektetők egy lehetséges összefüggésről spekuláltak.

Az a tény, hogy ez a tárca öt éve inaktív volt, és most több millió dollár értékű Ethereumot mozgatott, spekulációkat és vitákat váltott ki az eredetéről és a piacra gyakorolt lehetséges hatásáról.

Ahogy a kriptopénzpiac tovább érik, az ilyen mozgásokat az alvó pénztárcák és bálnák kétségtelenül továbbra is szorosan követni fogják a kereskedők és a befektetők.

A tárca aktivitását a Glassnode blokkláncelemző cég vette észre, amely twitteren számolt be az eseményről, ami őrületet okozott a befektetők körében.

A 10 000 ETH hirtelen átutalása rávilágít a kriptopénzpiac folyamatos volatilitására. Arra is emlékeztet, hogy egyetlen bálna milyen jelentős hatással lehet a piacra.

A piac rendkívül érzékeny minden jelentős mozgásra, és egyetlen nagy átutalás is képes lehet arra, hogy a piaci árfolyamban mélyrepülést okozzon.

Az Ethereum közösség most azt próbálja kideríteni, hogy ki a tárca tulajdonosa, és miért döntött hirtelen úgy, hogy ekkora mennyiségű ETH tokent mozgat.

A lépés pánikot okozott egyes befektetők körében, akik attól tartanak, hogy a hirtelen beáramló tokenek jelentős áresést okozhatnak a piacon.

A Silvergate banki csőd táplálja a spekulációkat

A tárca aktivitása egybeesett a Silvergate bank közelmúltbeli összeomlásának hírével, ami a befektetőket spekulációkra késztette egy esetleges összefüggésről.

A Silvergate Bank a kriptopénz tőzsdék egyik vezető bankja, és a nemrég bejelentett adatszivárgásról szóló bejelentése sokkoló hatású volt a kriptopiacon.

A hackelés veszélyeztette a bank biztonsági rendszereit, és több ezer ügyfél személyes adatait hozta nyilvánosságra.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A hackelés aggodalmat keltett a kriptopénz-tőzsdék és pénztárcák biztonságával kapcsolatban, és egyes befektetők úgy vélik, hogy a szunnyadó pénztárca hirtelen aktivitása összefüggésben állhat a Silvergate bank betörésével.

Mások azt találgatják, hogy a tárca egy bálnához tartozik, amely a megfelelő pillanatra várt, hogy készpénzre váltsa állományát.

Még nem tudni, hogy az ETH tokenek hirtelen beáramlása a piacra jelentős áreséshez vezet-e, vagy a lépést egy okos befektető tette, aki úgy véli, hogy az Ethereum ára hamarosan megugrik.

Addig is az Ethereum közösség lélegzetét visszafojtva várja az ősi Ethereum bálna következő lépését.

zeta

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Folytatódik a Kim Kardashian és Mayweather elleni per

Egy szövetségi bíró tavaly ugyan elutasította a pert, azonban az ügyben eljáró amerikai körzeti bíró, Michael Fitzgerald most ismét lehetőséget adott a felpereseknek, hogy lépéseket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!