A Binance, a Kraken és 7 másik kriptotőzsde URL-je blokkolva lett Indiában

-

A világ legnagyobb tőzsdéje, a Binance egy újabb szabályozó hatóság látókörébe került. Ezúttal nem a tőzsde az egyetlen kriptovállalat, amely reflektorfénybe került.

A mai nap folyamán India pénzügyi részlege utasítást adott a Binance és nyolc másik kriptotőzsde URL-jének blokkolására.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A témával kapcsolatban illetékes szabályozó hatóság a Financial Intelligence Unit India (FIU IND).

A kriptotőzsdéket a megfelelőség hiánya miatt zárolták

Az illetékes hatóság felkérte az Elektronikai és Informatikai Minisztériumot, hogy hajtsa végre az utasításokat.

Egy sajtóközleményben a hatóság kijelentette, hogy az intézkedés a pénzmosás megelőzéséről szóló törvény rendelkezései szerinti szabályok betartásának hiánya miatt történt.

Továbbá az Indiai pénzügyi hatóság azt állította, hogy ” complaint Show Cause Notice” („panasztételi értesítés”) került kibocsátásra az említett 9 kriptotőzsdének.

A kriptotőzsdék a következők: Binance, Kraken, Bitfinex, Bittrex, Gate.io, Kucoin, Huobi, Bitstamp és MEXC Global.

A sajtóközleményben ez állt,

„A FIU IND levélben fordul az Elektronikai és Informatikai Minisztériumhoz, hogy blokkolja a kilenc olyan szervezet URL-jét, amely illegálisan, a PML törvény rendelkezéseinek be nem tartása nélkül működik Indiában”

A 2002-es pénzmosás megelőzéséről szóló törvény (PMLA) értelmében a kriptotőzsdéknek Indiában és azon kívül is regisztráltatniuk kell magukat a FIU IND-nél.

E szervezeteknek bejelentő szervezetként kell képviseltetniük magukat, és követniük kell a pénzmosási törvény szerinti szabályokat, amelyek magukban foglalják a nyilvántartást és a jelentéstételt.

Mindeddig 31 kriptotőzsde regisztrált a FIU IND-nél. A pénzügyi szabályozó szerint azonban több, jelentős indiai felhasználóval rendelkező kriptotőzsde nem „regisztráltatta magát és nem került a pénzmosás elleni (AML) és a terrorizmus finanszírozása elleni (CFT) keretrendszer hatálya alá”.

A regisztrációtól eltekintve, India az egyik legszigorúbb adórendszert vezette be a kripto befektetők számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az indiai pénzügyi minisztérium elfogadott egy törvényjavaslatot, amely előírja az 1%-os forrásadó levonást (TDS) az 5000 INR-t (több mint 600 dollár) meghaladó tranzakciók esetében egy elszámolási időszakban.

Emellett a kormány a kriptóeladásokból, és -kereskedésekből származó nyereség 30%-át is megadóztatta.

Ezt a szabályt azonban több szereplő is vitatta az indiai kriptotérben. Egyesek a TDS 0,01%-ra való csökkentését követelték, és egy tanulmány szerint a legtöbb felhasználó emiatt offshore-ba helyezte át a vagyonát.


Olvastad már? Az Ethereum 24 óra alatt 8%-ot ugrott Buterin javaslatát követően

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!