Az Ethereum meglepően jól teljesített az elmúlt időszakban, új éves csúcsot állított föl, és felülmúlta számos alacsonyabb összértékű kriptovaluta teljesítményét.

Az elmúlt két hónap bika emelkedése óta egyesek szerint az ether továbbra is medve piacban van.

Azonban egy ismert technikai elemző szerint az ether tovább folytathatja növekedését, a hálózat felhasználásának növelésével.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

A pszichológiai piaci ciklus

2019 decemberének közepe óta több mint 10 milliárd dollárral nőtt az ether összértéke. Ez a jelentős tőkebeáramlás több mint 90%-os árfolyam-emelkedéshez vezetett. Az ether értéke 117 dollárról a jelenlegi 224 dollárig emelkedett.

A gyarapodás ellenére sokan mégis kételkednek az Ethereum jövőjében.

James, a Crypto Common Sense podcast házigazdája kitart amellett, hogy a befektetők továbbra is a pszichológiai piaci ciklus tagadás fázisában vannak.

Az elemző úgy hiszi, hogy az árfolyam emelkedése ellenére a következő értékcsökkenés a pánik, a düh, majd a kétségbeesés fázisához érkezik, mielőtt újra megismétlődne a ciklus.

James elmondta:

 „Ne aggódjatok, medvék. Azok, akik most nevetnek rajtatok ugyanazok a bohócok, akik nem ismerték el a hat hónapig tartó értékcsökkenést.

Luke Martin, a Coinist podcast házigazdája úgy hiszi, hogy a befektetőknek nincs hite, mivel továbbra is csak tanakodnak azon, hogy vajon meddig tarthat a mostani növekedés. Ahogy idővel áttörtjük az egyre nagyobb ellenállási szinteket, úgy egyre többen fogják azt hinni, hogy új bika piacba léptünk.

Martin elmondta:

 „Minden nap azzal nyit egy cikk, hogy a bitcoin addig nincs bika piacban, amíg át nem törjük a 10 ezer dollárt. Aztán azt fogják írni, hogy amíg nem törjük át a 11 600 dollárt. Harmadszor azt, hogy amíg nem törjük át a 14 000 dollárt és ez így fog menni a végtelenségig.”

Attól függetlenül, hogy a piaci ciklus melyik pszichológiai fázisban van, úgy tűnik, hogy az ether értéke felfelé ível. Az egyik legismertebb technikai elemző szerint a 200 dolláros ellenállási szint áttörése azt jelzi, hogy további növekedés várható.

Magasabb csúcsokat céloz

Michaël van de Poppe, egy amszterdami hivatásos kereskedő úgy véli, az ether elhagyta a medve piacot. A több hónapja tartó hanyatlás megtörése azt sugallja, hogy a kriptovaluta „magasabb csúcsokat keres, ahogy a bitcoin is áttörte a 14 000 dollárt.”

Úgy tűnik, hogy az ether a 220 dolláros ellenállásból egy támaszszintet csinál. Ha ez bekövetkezik, akkor 360 dollárnál lesz a következő jelentős ellenállás.

Van de Poppe elmondta:

 „Attól függetlenül, hogy egy mozdulattal áttörjük-e (vagy néhány hét konszolidáció után), úgy hiszem, hogy ez hamarosan bekövetkezik. A 360 dolláros szintnél vár minket a következő megpróbáltatás, majd 500 és 600 dollárnál.”

A bika kilátások ellenére Van de Poppe szerint „általában nem mennek ilyen könnyen a dolgok.” Emiatt úgy hiszi, hogy ismét megpróbáltatásra kerülhet a 193 dolláros támaszszint. Egy ilyen medve mozdulat egészséges korrekció lehet a bika trend folytatása érdekében.

Az ETH 9 órás grafikonja alapján számíthatunk az árfolyam csökkenésére a jelenlegi szint körül. Egyelőre úgy tűnik, hogy az ether értékét nem támogatja a Fibonacci visszahúzódási szint 50%-os aránya.

Emellett a TD szekvencia mutató egy eladási jelt mutat egy zöld kilences formájában, szintén a 9 órás grafikonon. Ez a medve jel 1-4 gyertyáig terjedő korrekciót jelezhet, vagy egy újabb lefelé tartó visszaszámlálást.

Ha ez beigazolódik, akkor a Fibonacci visszahúzódási szintig, vagyis 38,2%-ig eshet az ether értéke. Ez 192,7 dolláron van, pont ott ahová Van de Poppe is tette az ether lehetséges értékét.

Tovább növekedik az Ethereum hálózata

Az Ethereum hosszú kilátásai egyre jobbak a rendszer felhasználásának növekedésével. A Defi Pulse elemzése szerint az Ethereum hálózatán futó decentralizált pénzügyi (DeFi)  alkalmazásokban zárolt pénzek összértéke átlépte az 1 milliárd dollárt.

EZ 360%-os növekedést jelent az elmúlt egy év során. A Defi Pulse elmondta, hogy 2019 februárjában csak 276 millió dollár volt zárolva a DeFi-alkalmazásokban.

A DeFi-alkalmazások között olyan szolgáltatásokat találunk, mint kriptokölcsönök, -kereskedés, -derivátumok és hasonló termékek. Ezek a szolgáltatások a hagyományos pénzügyi rendszerek helyét próbálják átvenni a blokklánc technológiáján keresztül.

Továbbra is a Maker a legnépszerűbb DeFi-alkalmazás az Ethereum hálózatán, a maga 60%-os piaci részesedésével. Ezt követi a Synthetix és a Compound.

Brad Mills, a Magic Internet Money podcast házigazdája szerint „merész kijelentés” ez az egymilliárdnyi zárolt összeg.

Szerinte ez a szám csak az összesen zárolt ether és ERC-20 tokenek értékéből jöhet, amelyeket DeFi-okosszerződésekben tárolnak, így a tokenek piaci értéke növeli a zárolt összeg méretét is.

Ha figyelembe vesszük, hogy a piaci összértékékek általában jelentősen manipuláltak, akkor ez az összeg akár sokkal alacsonyabb is lehet.

Haladás

Eric Conner, a Gnosis projektvezetője és kutatója a kételkedések ellenére úgy hiszi, hogy a DeFi-alkalmazások növekedése jelentősen hozzájárulhat az ether értékének növekedéséhez is.

Conner szerint a titkosításalapú megoldások, a második rétegű skálázás, az ETH 2.0 indulása, a jobb pénzügypolitika és a gyenge vetélytársak mind hozzájárulhatnak a kriptopénz sikeréhez.

Idővel kiderül, hogy az Ethereum Foundation idén milyen lépésekkel  próbálja majd ösztönözni az Ethereum globális elterjedését.

Olvastad már? Mike Novogratz: A bitcoin a legbiztosabb, az XRP idővel „alulteljesít”

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂