A bankok is akarnak egy szeletet a kriptopiacból

-

A JPMorgan és a BNY Mellon bank a Chainlink részvételével sikeresen hajtott végre egy próbaüzemet, amely során a hagyományos pénzügyi adatokat rögzítették a blokkláncokra, tokenizálás segítségével.

A világ legnagyobb bankközi elszámolási rendszere, a Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC) és a blokklánc-orákulum Chainlink befejezte a kísérleti programot, amelyben több nagy amerikai bank is részt vett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cél a hagyományos pénzügyi alapok tokenizációjának a kipróbálása volt.

A bankok is akarnak egy szeletet a kriptopiacból

A Smart NAV Pilot program során egy olyan módszert dolgoztak ki, amellyel a vállalatok pénzügyi adatait szabványos formában lehet blokkláncokra vinni a Chainlink saját protokolljának a segítségével.

Így egyetlen alkalommal elég végrehajtani az adatok tokenizálását, majd ez az adatcsomag könnyen felhasználhatóvá válik bármilyen alkalmazás vagy protokoll számára.

„A kísérlet során kiderült, hogy az adatok blokkláncon történő rögzítésével és szabványos folyamatok kialakításával a nyers adatok számos láncon belüli felhasználási mód esetén is elérhetők, például tokenizált alapokba és tömeges okosszerződésekbe, amelyek több alap adatait tartalmazzák.”

Új lehetőségek a pénzügyi szektorban

Ezek a lehetőségek, és funkciók elősegíthetik a jövőbeni iparági innovációkat, valamint számos új, még ki nem alakított felhasználási esetet táplálhatnak, mint például brókeralkalmazások fejlesztését, automatizáltabb adatközlést és az alapok történeti adataihoz való könnyebb hozzáférést.

A kísérlet segített az automatizált adatkezelés kialakításában, minimális módosításokkal a hagyományos pénzügyi intézmények meglévő piaci gyakorlataira.

Ez lehetővé tette az ügyfelek számára, hogy manuális nyilvántartás nélkül férjenek hozzá történeti adatokhoz, és szélesebb körű hozzáférési megoldásokat biztosított az árfolyam-adatokhoz.

A kísérletben részt vevő amerikai bankok között volt az American Century Investments, a BNY Mellon, az Edward Jones, a Franklin Templeton, az Invesco, a JPMorgan, az MFS Investment Management, a Mid Atlantic Trust, a State Street és az U.S. Bank. A Chainlink token értéke 12,5%-kal emelkedett a DTCC jelentése után.

kripto
Forrás: DTCC

Egyre több intézmény lép be a kriptopiacra

A LINK több mint 130%-ot nyert az elmúlt 12 hónapban, a kriptopiac általános növekedése közepette, amelyet az intézményi részvétel növekedése idézhetett elő.

Március 19-én a BlackRock elindította a BUIDL nevű tokenizált pénzpiaci alapját az Ethereum hálózaton.

Az alap lehetővé teszi a befektetők számára, hogy tokeneket vásároljanak, amelyek az alapban lévő részesedéseket képviselik, és olyan eszközökbe fektet, mint az amerikai kincstári kötvények.

Az alapot digitális likviditási alapnak nevezik, mivel az Ethereum blokkláncon, ERC-20 token formájában működik.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Pepe Coin példátlan érdeklődésnek örvend: Mi a következő nagy kripto felfedezés?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!