A Japán törvényhozók egyre jobban aggódnak Kína CBDC-kezdeményezése miatt.

Úgy tűnik, hogy a Japán kormány felső vezetésében nem tud megegyezni abban, hogy Kína központi bank által kiadott digitális valutája (CBDC) mekkora veszélyt jelent a nemzetre nézve.

Vásárold meg a legnépszerűbb DeFi-tokeneket, mindössze 3 lépésben. Szülinapi akció a CoinCashnél, 33 új DeFi token, most extra 3%-ot küldünk ajándékba.

Kenji Okamura, Japán pénzügyi miniszterhelyettese a múlt héten aggodalmát fejezte ki a kínai projekt miatt. Szerinte „Kína lépéselőnyt szerezhet, és emiatt érdemes lehet aggódni.”

Kazushige Kamiyama, a Bank of Japan (BoJ) CBDC-kezdeményezése vezetőjének mai kijelentése azonban úgy tűnik, hogy szembemegy ezzel.

Azt mondta, hogy az ilyenfajta lépéselőny gyorsan hátránnyá alakulhat, és egyetlen digitális valuta sem fogja leuralni a piacokat:

„Nem hiszem, hogy egyetlen digitális valuta átvenné a világ feletti uralmat amíg minden ország egy hasonló fizetési rendszeren dolgozik.”

Csatlakozz a magyar fejlesztésű INLOCK kölcsönplatformhoz promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó kamatokat minden héten!

Kamiyama szerint a BoJ közelről figyeli a többi ország haladását a témában, és próbál tanulni ezekből:

„Szeretnénk tudni, hogy más országok központi bankjai, hogy haladnak és tanulni akarunk tőlük, nem csak Kínát akarjuk követni.”

Azt is elmondta, hogy ha a BoJ is kiad egy CBDC-t, a bank lekorlátozhatja a kiadott mennyiséget és azt is korlátoznák, hogy egy ember mennyit tudna tartalékolni belőle.

Ezzel a tőke kiáramlását próbálnák korlátozni a hagyományos bankokból, mivel „ez nem opció. Egyelőre azonban bizonytalan, hogy ezt bevezetjük-e” – mondta.

Teljes gőzzel tart a CBDC-verseny, de úgy tűnik a törvényhozók sem tudják még biztosan, hogyan is kellene megközelíteni a témát.

Olvastad már? Tone Vays: 11.000 dolláron jó bevásárlási szint mutatkozik

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂