A Bank of America újabb blokkláncszabadalma

-

Az Egyesült Államok második legnagyobb bankja, a Bank of America (BofA) egy olyan blokkláncszabadalmat nyújtott be, melynek segítségével biztonságos kriptotárolási rendszert fejleszthet ki – derült ki egy szabadalmi dokumentumból, melyet az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala (USPTO) publikált augusztus 23-án.

A „Block Chain Encryption Tags” címet viselő szabadalom leírja a vállalkozások kriptopénz-tranzakcióinak feljegyzését és tárolását kezelő rendszert.

Röviden, egy adatbiztonsági rendszert nyújt a blokklánchálózatoknak azzal, hogy implementálja egy bizonyos blokklánc adategységeinek titkosítását és blokkokba történő összekapcsolását.

A dokumentumban, melyet április 18-án nyújtottak be, az észak karolinai bank bemutat egy rendszert, amely magába foglal egy processzorral ellátott eszközt – ez először fogad egy sor adatelemet, majd beszerez egy titkosítási kulcsot, mielőtt az elemeket a blokklánc első blokkjába helyezné.

Az eszköz ezután összekapcsolja a titkosítási kulcsot a titkosított elemekkel annak érdekében, hogy létrehozzon egy „alkotócímkét”, amely aztán beépül és nyilvánossá válik a blokklánc első blokkjában.

A dokumentum szerint a BofA legutóbbi szabadalmi kérelme egy reprodukált változata annak a 2014-es, James G. Ronca által benyújtott szabadalomnak, amely a „Cryptocurrency Online Vault Storage System” címet viselte.


Bank of America Tower (a 
képen ) 
New York központja.
Forrás: en.wikipedia.org

A BofA előzőleg több lépést is tett a blokklánc-technológia adoptálása érdekében, például azzal, hogy közel 50 blokklánc alapú szabadalmat nyújtott be 2018 júniusáig, amellyel a jelentések szerint ők birtokolják a legtöbb ilyen jellegű levédetést a vállalatok között, még az IBM techóriást is megelőzve ezzel.

Miközben a BofA a blokkláncszféra innovációinak népszerűsítése terén egyike a vezető vállalatoknak, a bank továbbra is szkeptikusan áll a kriptopénzekez, annak ellenére, hogy múlt év decemberében megszerezetek egy szabadalmat, amely a digitális valuták váltásának rendszeréről szól.

Májusban megismételték negatív álláspontjukat a kriptóval kapcsolatban, amikor „nyugtalanító”-nak nevezték azt, és megerősítették azon döntésüket, hogy továbbra sem engedélyezik ügyfeleik számára, hogy kriptopénzeket vegyenek bankkártyáikkal.

Korábban ebben az évben a bank azonban beismerte az amerikai szabályozóknak, hogy „nem képesek” felvenni a versenyt a kriptopénzhasználat egyre növekvő tendenciájával, illetve azt állítótták, hogy ha nem tudnak majd alkalmazkodni azokhoz a „szolgáltatásokhoz és termékekhez, amelyek fejlesztik az ipari szabványokat és a fogyasztói preferenciákat”, azzal komoly károkat szenvedhetnek el.

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!