A 20 000 dolláros árfolyam óta nem volt ilyen magas a bitcoin dominanciája

-

A bikafutam megállíthatatlannak látszik – és minden elsöpör, ami az útjába áll: legyen az Bitfinex-botrány vagy Binance-hack. Ezen felül dominanciája is 2017 decembere óta nem látott csúcson van.

Olvastad már? Peer-to-peer kripto-hitelszolgáltatást indított az INLOCK

Folytatódik a bika piac

A Bitstamp kriptotőzsde és a CoinMarketCap adatai megerősítették, hogy tovább növekszik piacvezető kriptopénz dominanciája.
A bitcoin jelenleg a kriptoágazat összpiaci értékének 58%-át adja, utoljára a 20 000 dolláros csúcson volt ilyen magas ez a mutató.
A cikk írásakor a mrcoin.eu középárfolyama szerint 6 466 euró (7 265 dollár) a bitcoin értéke, az reggel pedig 600 dolláros növekedésre ébredhettünk. Az ár utoljára 2018 novemberében volt ilyen magas.
A mostani áremelkedéssel a heti növekedés több mint 8 százalékos, havi szinten pedig 30 százalékos hozammal számolhatnak a jókor beszállók.

2020-ra az 55 000 dollár sem álom

Az elemzők továbbra is azon tanakodnak, merre mehet most a bitcoin, de az elmúlt két hét teljesítménye egyfajta modellt mutat az árfolyam becslésére.
A Plan B névre hallgató közösségi médiaelemző előszeretettel használja a stock-to-flow modellt, mely mögött az az elképzelés áll, hogy a létező készlet összevetve az éves termeléssel megadhatja a bitcoin árfolyamának jövőjét.

Forrás: bitcoinist.com

A heti eredmények egybeesnek a korábbi becsléssel, amely még a pénteki 6 300 dolláros árfolyamot is helyesen jósolta meg.
Sőt mi több, a modell alapján 2020 májusára több mint 50 000 dollár lehet a bticoin árfolyama.

„A bitcoin 4 000 dollárt ér, most pedig 6 250 dolláron áll. Tökéletesen követi a stock-to-flow modellt” – írta Plan B a Twitteren

„Blokkjutalom-felezésig megtartja a jelenlegi árfolyamát, vagy jövő május előtt eléri az 50.000 dollárt?”
2020 májusa nagyon jelentős a bitcoin számára, ugyanis a blokkjutalom ekkor fog 6,25 bitcoinra csökkenni.
Számos elemző gondolja úgy, hogy a múlthoz hasonlóan ismét árfolyam-emelkedést hozhat ez az esemény.

„Statisztikai szignifikáns összefüggés van a stock-to-flow modell és a piacok értéke között. Egyszerűen nincs esély arra, hogy ez az összefüggés csupán véletlen volna” – írta Plan B egy március blogbejegyzésben.

A modell szerint a 2020 májusi felezésre több, mint 1 billió lesz a bitcoin összértéke, mely 55.000 dolláros árfolyamot jelent.
A másérmék nem osztoznak a bitcoin sikerében, a legtöbbjük nem, vagy csak alig mozdult meg, az elmúlt 24 órában. Kivétel ez alól a bitcoin cash, amelynek értéke 8 százalékot növekedett.
A hét alulteljesítője a binance coin volt, mely a 40 millió dollár értékű hackertámadásnak tudható be.
Ennek ellenére – valószínűleg a Binance fegyelmezett válaszlépésének hatására – vasárnapra már majdnem felzárkózott a többiekhez.

Érdekes egyébként, hogy a másérmék hétnapos árfolyamgrafikonjai egyáltalán nem hasonlítanak a bitcoinéra. Számukra inkább az ether volt a meghatározó tényező.
Ha egy pillantást vetünk a top 6 kriptopénzre (kivéve a bitcoin), olyan, mintha egyazon eszköz grafikonjára tekintenénk.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Gary Gensler szerint a pereskedés hatékony módszer a kriptoipar szabályozására

A tőzsdefelügyelet, a SEC elnöke a Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tanúskodott a héten, amely során több képviselő is aggodalmait fejezte ki a kriptoipar terén...

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!