Az IBM alelnöke szerint akár 1 millió dollárt is érhet a bitcoin

-

Jesse Lund az IBM blokklánc és digitális valutákkal foglakozó részlegének alelnöke elmondta, hogy szerinte a bitcoin idővel akár az 1 millió dolláros árfolyamot is elérheti.
Lund a Finder.com híroldalnak adott interjút, mely február 20-án jelent meg Youtube-on

Olvastad már?  Spanyolország: Bitcoin a megoldás egy cenzúra nélküli rendszerre


Lundot az interjú végén megkérdezték, hogy szerinte mi lesz a bitcoin árfolyama az újév kezdetén. Szerinte magasabb lesz a mostaninál, „azt mondanám, hogy 5.000 dollár.
Folytatta a jóslatát:

„Egy nap akár egy millió dollárt is érhet egy bitcoin.”

Lund azt mondta, hogy „nagyon tetszik neki ez a szám, mivel egy millió dolláron egy satoshi értéke pontosan megegyezne egy amerikai egycentesével.”
Ilyen árfolyam mellet a rendszer összértéke nagyjából 20 billió dollár lenne.

„Úgy gondolom év végére reális az 5.000 dollár, de sokkal nagyobb emelkedésre számítók a jövőben.”

Az interjúban Lund kitért az IBM és Stellar (XLM) együttműködésére is és arra, hogyan lehet a stellar hálózatát kihasználni az IBM nemzetközi fizetési rendszeréhez, a Blockchain World Wirehöz (BWW).

Az IBM a stellart használja a BWW-ben mint közvetítő valuta és a tranzakciós költségek rendezésére is.
Lund felfedte, hogy a cég fontolgatja az együttműködést egyéb kriptopénzekkel is, mivel úgy hiszi:

„egy ökoszisztémát kéne létrehozni, melynek alapját egy csomó digitális eszköz adja amikkel nemzetközi kifizetéseket lehet véghezvinni, a rendszer felhasználóinak lehetővé kell tenni, hogy valós időben tudjanak választani, milyen eszközt szeretnének használni.”

Lund folytatta:

„Lehet, hogy ez a Ripple, vagy akár az xrp lesz, lehet, hogy a bitcoin, de valószínűleg egyéb eszközöket is használnák, mint a stabil koinok, vagy idővel akár a központi bankok által kiadott digitális valutákat is.”

Lund kihangsúlyozta, hogy az IBM fizetési rendszere abban különbözik a Ripple RippleNetjétől, hogy az IBM rendszere nem használ saját tokent.
Oman második legnagyobb bankja, a BankDhofar a RippleNet legutóbbi tagja, csatlakozásának célja segíteni a nemzetközi kifizetések létrejöttét Indiában, ahogy azt a Cointelegraph megírta.
Az IBM 2018 szeptemberében hozta ki a BWW fizetési rendszert a béta státuszból, miután üzleti megállapodást kötött a Stellarral 2017 októberében.
A Coinsquare kanadai kriptotőzsde is érdeklődést mutatott a múlt héten azzal, hogy felvásárolta a StellarX-et, a Stellar alapú decentralizált tőzsdét.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

A legjobb 5 trendi kripto, amelyet azonnal meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A kriptopénzek iránti megugró érdeklődés dinamikus befektetési környezetet eredményezett. A 2024-es bikafutás folyamatban van, a piaci mozgásokból tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára létfontosságú lehet annak...

A Grayscale kifogyott az eladó bitcoinból, fellélegezhet a piac?

A Grayscale Investments GBTC alapja az első pozitív beáramlási napját könyvelte el, miután a Bitcoin ETF-ek bevezetése óta több mint 17,5 milliárd dollárnyi kriptopénzt dobtak...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 05.05.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) újabb bikarallyra spekuláltak a befektetők, mivel az árfolyam május 3-án felfelé ívelő lendületet vett. A növekedés azonban visszaesett, mivel a kriptók királyának...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!