A Cboe újra beadta ETF-javaslatot, a következő határidő október eleje

-

A Cboe pár napja vonta vissza a bitcoin-ETF-kérelmét. Most újra beadta a VanEck/SolidX bitcoin-ETF javaslatát, amelyet az amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (SEC) bírál el. A kérvényről legkésőbb október elejéig kell döntést hoznia az SEC-nek.

Olvastad már? Bemutatjuk: mekkora a bitcoinhasználat világszerte

Nem pazarolhatják tovább az időt

Gurbács Gábor, a VanEck digitális eszközökért felelős igazgatója elárulta, hogy a Cboe újra beadta a VanEck/SolidX bitcoin-ETF kérvényt az SEC-nek.

Ha a javaslatot elfogadják, akkor a Cboe BZX tőzsde listázhatná a SolidX bitcoinrészvényt, melyet a VanEck SolidX Bitcoinletét adna ki.
A Cboe január 22-én vonta vissza korábbi kérelmét. Jan Van Eck, a VanEck Associates vezérigazgatója korábban azt mondta, hogy az amerikai kormány leállása miatt kellett visszalépniük.

„Ahelyett, hogy megpróbáltunk volna átcsúszni, inkább visszavontuk a jelentkezést, és újra elindítjuk a tárgyalásokat az SEC-vel, amikor vége van a kormányleállásnak.”

A SEC döntésének határideje február 27. lett volna.

Felkészülhetünk az újabb várakozásra

Jake Chervinsky, jogi szakértő és népszerű bitcoinkommentátor elmagyarázta, hogy az SEC nem hozza nyilvánosságra az új határidőket, amíg a kérvény nem jelenik meg hivatalos módon a Szövetségi Jegyzékben.

Becslése szerint a végleges határidő 2019 októberére várható. Szerinte:

„A Cboe VanEck & SolidX nem pazarolta arra az idejét, hogy egy új és jobb ETF-kérvényt adjon be.
Az SEC nem fogja nyilvánosságra hozni a döntés határidejét, amíg a kérvény nem szerepel hivatalosan az Szövetségi Jegyzékben. Ha ez megtörténik a közeljövőben, akkor a végső határidőt október elejére várhatjuk.”

A Bitcoinist már tavaly megírta, hogy a VanEck/SolidX bitcoin-ETF kérvény eldöntésé akár 240 napba is telhet az SEC részéről.

Az is lehetséges, hogy korábban megszületik a döntés, de ha a korábbi eseményeket vesszük alapul, akkor 2019 végéig még várhatunk a válaszra.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép estéd!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!