Az Osztrák Raiffeisen Bank felhasználóbarát kriptokereskedési szolgáltatást indít

-

A Raiffeisen Bank 2024 januárjától a Bitpandával együttműködve kriptokereskedési szolgáltatásokat kínál az EU-ban és Kelet-Európában.

Az osztrák Raiffeisen Bank International bejelentette, hogy kriptopénz-kereskedelmi szolgáltatásokat kíván nyújtani lakossági ügyfelei számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez az úttörő lépés 2024. január végén kezdődik, ami új korszakot jelent a bank 97 éves történetében.

A Raiffeisen Bank felhasználóbarát kriptokereskedési szolgáltatást indít

A bécsi székhelyű osztrák Raiffeisen Bank bejelentette, hogy az Európai Unió egész területén és Kelet-Európában kriptokereskedési szolgáltatásokat kíván nyújtani lakossági ügyfeleinek.

A szolgáltatások elindítását 2024 januárjára tűzték ki, és a Bitpanda kriptotőzsdével együttműködve kínálják majd.

A kezdeti bevezetés Bécsben lesz, ahol Ausztria lakosságának körülbelül negyede él.

Curt Chadha, a Raiffeisen Bank innovációs vezetője kiemelte az új szolgáltatás felhasználóbarát jellegét, kijelentve,

„Az ügyfél a Raiffeisen applikáción keresztül léphet be a Bitpandába a mobileszközével. Az élmény ismerős lesz, így a kereskedés megerősítése pontosan úgy fog működni, mint egy számla-számla közötti banki átutalás, az ügyfelek által megszokott biztonsággal”.

A Raiffeisen Bank, amely mintegy 215 milliárd dollárnyi eszközállománnyal rendelkezik és 17,8 millió ügyfelet szolgál ki az Európai Unióban és Kelet-Európában, úgy látja, hogy ezzel a lépéssel esélyt kap arra, hogy megfeleljen a biztonságos és változatos befektetési lehetőségeket kereső, technológia iránt érdeklődő demográfia igényeinek.

Ebbe a csoportba tartoznak azok az ügyfelek, akik az általában a tehetősebb magánszemélyekhez kötődő nagyobb befektetések helyett kisebb befektetéseket kívánnak eszközölni digitális valutákban.

Partnerség a Bitpandával a változatos ajánlatok lehetővé tétele érdekében

A 2014-ben Bécsben alapított Bitpanda az osztrák FMA és a német BaFin felügyelete alatt működik.

A platform lehetővé teszi a szabályozott kereskedést különféle eszközökkel, többek között részvényekkel, ETF-ekkel, nemesfémekkel és kriptovalutákkal, átfogó csomagot kínálva a modern befektetők számára.

A Bitpandával való partnerség jelentős, mivel lehetővé teszi a Raiffeisen Bank számára, hogy a szabályozott kereskedési, befektetési és letéti szolgáltatások diverzifikált választékát kínálja.

A Bitpanda az év elején írt alá egy szándéknyilatkozatot a Raiffeisen Bankkal való együttműködésről, amely szerint a két fél együtt dolgozik azon, hogy kriptót kínáljon a bank ügyfeleinek.

Michael Höllerer, a Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien vezérigazgatója, aki a bank tevékenységét felügyeli Bécsben és a szomszédos térségben, akkor úgy nyilatkozott, hogy a Bitpandával való együttműködésük feltérképezése egy új, biztonságos dimenziót kíván bevezetni a kínálatukba, ami szerinte, minden ügyfél számára lehetővé teszi a kényelmes vagyonépítést.


Olvastad már? A Dogecoin (DOGE) bálnák ébredeznek: Rally következik?

Kiemelt kép: Andreas Leonh

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Hong Kong-i rendőrség négy embert keres a kripto befektető elrablása miatt

Az ügyet ismerő személyek szerint a támadás egy 1,9 millió dolláros kripto befektetési vitához kapcsolódott, amelyben az áldozat érintett volt. A hongkongi rendőrség négy férfit keres,...

Az Ethereum bikák kiszoríthatják a medvéket a piacról?

Az Ethereum (ETH) árfolyama az elmúlt 24 órában 7,30%-kal csökkenhetett, de egy kulcsfontosságú mutató értékelése azt sugallta, hogy a csökkenés hamarosan véget érhet. Az indikátor, amiről...

Top 3 új kriptovaluta 2024-ben | A vadászat az 1000% potenciálért💎

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás soha nem látott izgalmat váltott ki a kriptovaluták piacán, a befektetők pedig a következő nagy dobás után kutatnak. A rengeteg lehetőség közül három...

Worldcoin (WLD) technikai elemzés 05.12.

Prémium Worldcoin (WLD) A Worldcoin (WLD) árfolyama dupla feneket képzett egy kulcsfontosságú támaszszint körül, ami potenciális felhalmozódásra utal. Amennyiben az OpenAI hétfői élő közvetítése pozitív hatással lesz a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!