A Dogecoin (DOGE) bálnák ébredeznek: Rally következik?

-

Az első, mémek ihlette kriptopénz, a Dogecoin (DOGE) nemrég olyan jeleket mutatott, amelyek felvillanyozhatják a kriptoközösséget – ősrégi Dogecoin-bálnák ébredeznek.

Az adatok árulkodóak, a szunnyadó DOGE érmék jelentős része mozgásba lendült, és új mega-tárcák hada jelent meg.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A mai napon masszív DOGE-mozgást láthattunk a mozdulatlan pénztárcákból, ami történelmileg figyelemre méltó árfolyammozgásokat vált ki.

Sőt, csak az elmúlt hónapban 121 új, egyenként több mint egymillió DOGE-t tartalmazó tárca létrehozása jelzi a nagy pénzű játékosok növekvő érdeklődését.

Ez a megnövekedett aktivitás potenciálisan a DOGE-piac likviditásának és volatilitásának növekedéséhez vezethet.

A Dogecoin/USDT árdiagram további betekintést nyújt.

A DOGE egy hosszabb konszolidációs időszak után felfelé tendált, és az árfolyam most egy jelentős ellenállási szintet tesztel.

Ez a szint korábban akadályként működött a felfelé irányuló mozgások előtt, de a megnövekedett aktivitás és az új tárcaformációk a kitörés lehetőségére utalnak.

A spekulációk szerint Elon Musk azon szándéka, hogy az X-en (korábbi nevén Twitteren) fizetési rendszert hozzon létre, tovább növelheti a DOGE értékét.

Mint a Dogecoin egyik legjelentősebb támogatója, Musk befolyása történelmileg árfolyam-emelkedésekhez vezetett, és a DOGE egy nagyobb platformba való integrálása katalizátorként szolgálhat egy újabb rallyhoz.

Ugyanakkor fontos tudomásul venni, hogy a fizetési eszközként való használaton és a mémként való kulturális befolyásán kívül a Dogecoin nem rendelkezik érdemi felhasználási lehetőséggel.

Hasznossága a szélesebb blokklánc ökoszisztémában továbbra is korlátozott, ami hatással lehet a hosszú távú értékállóságára.

Vajon a Dogecoin a korábbi évekhez hasonlóan emelkedni fog?

A grafikonok mintázatai, valamint a bálna-aktivitás jelentős fellendülése kedvező rövid távú kilátásokat sugallnak.

dogecoin
Forrás: tradingview.com

Az RSI nem jelez túlvett forgatókönyvet, ami teret enged a felfelé irányuló lendületnek.

Ha a kriptopénz át tudja törni a jelenlegi ellenállási szintet, akkor lehetőség van egy, a Dogecoin mesés múltjában látottakhoz hasonló rallyra.

Olvastad már? Hasít a BTC, a SOL és az XRP, de érdemes belesni ezekbe a kriptó előértékesítésekbe is

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!