A G20 országai aktívan foglalkoznak a kriptopénzek témájával

-

Nirmala Sitharaman a hét elején nyilatkozott a sajtónak az idei Global Fintech Fest rendezvénysorozaton, amelyet Mumbaiban tartanak, és amelyen a miniszter az indiai kriptopénzes szabályozásokról tartott előadást a hallgatóságnak.

Sitharamn elmondta, az ország vezetése több problémát is felvetett a területtel kapcsolatban, amelyek miatt a kriptopénzek tekintetében egy új keretrendszert kellene létrehozniuk, amelyek kezelni tudják az iparágat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Azt is megerősítette, hogy a G20 szervezetén belül is aktívan foglalkoznak a kérdéssel.

A pénzügyminiszter arra is kitért, hogy a G20 találkozóin rendszeresen kapnak a résztvevők különböző tanulmányokat, vázlatokat, amelyek a szabályozási lehetőségeket tárgyalják, többek között az IMF, az OECD, vagy éppen az FSB szakembereitől.

Az IMF és az FSB egy közös tanulmányt is készített a kriptoeszközökről, amely szintén a G20 vezetői elé került.

Sitharaman úgy fogalmazott, hogy a kriptopénzek, a kriptoeszközök nagy lehetőséget rejtenek, de ugyanígy megvan a maguk kockázata is, hiszen ezek is csak eszközök, és így ezeket is lehet rossz célra, mások ellen használni.

India jó ideje halasztja a kriptopénzek szabályozásának a kérdését. 2019-ben a Pénzügyminisztérium elé került egy törvényjavaslat, de ez sosem jutott el a parlamentig.

A kormányzat azzal indokolta a szabályozás hiányát, hogy még több munkára van szükség ahhoz, hogy a törvények megfelelőek legyenek, és hivatalosan is úgy nyilatkoztak, hogy globális együttműködés kell a terület felügyeletére.

Ugyanezen a véleményen van Narendra Modi, az ország miniszterelnöke is, aki szerint a kriptopénzek esetén nem csak a szabályozásnak, de a keretrendszernek is globálisnak kellene lennie.

„A fejlesztések rendkívül gyors üteme, amely a területre jellemző, egyértelművé teszi, hogy nem lehet tovább figyelmen kívül hagyni, nem fog csak úgy magától eltűnni. Arra kellene fókuszálnunk, hogy elősegítsük a kriptopénzek elterjedését, a demokratizálásukat, és létrehozzunk egy egységes rendszert a kezelésükhöz.”

India a múlt hónapban jelentette be, hogy kidolgoznak egy ütemtervet, hogy a globális keretrendszert hogyan kellene kialakítani a kriptopénzek számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az elképzelések alapján a közös keretrendszer a világ minden országában használható lenne.


Olvastad már? A Bitcoin küzd, miközben a Grayscale az ETF jóváhagyását szorgalmazza

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nyilvánosságra került, hogy milyen sok befektetési cég vásárolt Bitcoin ETF-et

Tegnap lejárt a határidő azoknak a befektetési cégeknek, amelyek több mint 100 millió dollár értékű Bitcoin ETF-et kezelnek, hogy nyilatkozzanak a birtokolt mennyiségről. Az adatok azt...

3 kriptó, amivel 100 dollárból 1000-ret csinálhatsz 2024-ben

Vendégbejegyzés Mivel a kriptopénzpiacon mindig bizonytalanság uralkodik, a befektetők időről-időre mérlegelik, hogy az esetleges veszteségek elkerülése érdekében ne-e inkább az eladás mellett döntsenek. Tény, hogy a kriptopiacok...

Michael Saylor: A szenátus akarja a Bitcoint

A SEC vitatott SAB 121 szabályának megsemmisítését célzó határozat elfogadását a kriptopénz-ipar jelentős jogalkotási győzelmeként ünnepelték. A MicroStrategy társalapítója, Michael Saylor az X közösségi oldalon ünnepelte...

A Bitcoin és a Coinbase viszonya – Több mint 1 milliárd dollárnyi BTC költözött és még több…

Egy friss elemzés egy bizonyos tőzsdéről történő Bitcoin-kiáramlás következetes mintázatát azonosította. Ezeket a kiáramlásokat több hónapon keresztül figyelték meg. Ez a mintázat hozzájárult ahhoz, hogy a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!