Binance USD (BUSD) likviditási válság

-

A stablecoinpiac jelenleg jelentős változáson megy keresztül, mivel a nagy halak likviditási válság közepette elidegenítik a Binance USD (BUSD) tokenek állományát.

Ezt a tendenciát a forgalomba kerülő új BUSD kínálat hiánya váltotta ki, amihez a forgalomban lévő kínálat erőteljes csökkenése társul, miután a Paxos megkapta a Securities and Exchange Commission (SEC) által kiadott Wells Notice-ot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A BUSD piaci kapitalizációja az amerikai SEC Wells Notice közzétételének bejelentése következtében visszaesett.

Emiatt a forgalomban lévő tokenek száma gyorsan csökkent, annak ellenére, hogy a visszaváltott tokenek száma nőtt.

A Paxos a szabályozó hatóságok miatt kénytelen volt leállítani az új tokenek kibocsátását, ugyanakkor a BUSD visszaváltása iránt megnőtt a kereslet.

A WhaleStats legfrissebb adatai szerint a top 100 BNB bálna folyamatosan csökkenti Binance USD állományát a kriptovaluta eladásával.

Az elmúlt hét folyamán a bálnák átlagos heti kivonási összege meghaladta a 2 millió dollárt.

A közelmúltbeli stablecoin-válságban az amerikai szabályozó hatóságok gyors lépéseket tettek a digitális valutapiacba vetett bizalom helyreállítása érdekében.

A válságot az a hír váltotta ki, hogy az amerikai dollárhoz kötött USDC stabilcoin tartalékainak egy részét a Silicon Valley Bankban tartották.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ez a hír aggodalomra adott okot az USDC stabilitásával kapcsolatban, és az értéke a kötés alá esett, ami hullámzó hatást váltott ki az egész digitális pénzpiacon.

A válság által érintett másik stablecoin a DAI volt, amelyet részben USDC, valamint más digitális valuták fedeznek. A válság következtében a DAI értéke szintén a rögzített értéke alá esett, ami további instabilitást okozott a piacon.

Az amerikai szabályozó hatóságok azonban gyorsan közbeléptek, hogy enyhítsék a válság hatásait.

Bejelentették a Silicon Valley Bank (SVB) és a Signature Bank valamennyi betétesének védelmét szolgáló intézkedéseket, miután nemrégiben bezárták a bankokat.

Ezen intézkedések célja az volt, hogy helyreállítsák az amerikai pénzügyi rendszer stabilitásába vetett bizalmat, és megakadályozzák a stabilcoinok értékének további csökkenését.

A szabályozó hatóságok gyors lépéseket tettek a Silicon Valley Bank betéteseinek teljes körű védelmének biztosítása érdekében, miután a bankot bezárták FDIC ellenőrzése alá helyezték.

Az FDIC ( Szövetségi Betétbiztosítási Társaság) egy amerikai kormányzati ügynökség, amely biztosítást nyújt a betéteseknek arra az esetre, ha bankjuk csődbe megy.

zeta

Olvastad már? Az USA-ban közel 190 bankot fenyeget az értékvesztés potenciális kockázata

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!