A thaiföldi kabinet jóváhagyja a befektetési tokenek adómentességét

-

A thaiföldi kabinet jóváhagyta a társasági adó és a hozzáadottérték-adó alóli mentességet a befektetési célú digitális tokeneket kibocsátó vállalatok számára – közölte Rachada Dhnadirek kormányszóvivő.

Ez alternatív módszert kínál a vállalkozásoknak a tőkepiacokra való bejutásra és a forrásbevonásra a hagyományos módszerek, például az értékpapírok mellett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kormány becslése szerint a digitális tokenek kibocsátása a következő két évben összesen 128 milliárd baht (3,71 milliárd dollár) lesz, ami az adómentesség miatt 35 milliárd baht potenciális bevételkiesést jelent.

Az elmúlt években a kriptovaluták jelentős teret nyertek Thaiföldön, miután az Értékpapír-tőzsdefelügyelet szabályozta a digitális eszközöket.

Tavaly a kormány tovább ösztönözte az iparág fejlődését azzal, hogy enyhítette a kriptokereskedelemre vonatkozó adószabályokat.

Mindazonáltal az ország központi bankja és más szabályozó hatóságok megtiltották a digitális eszközöket mint fizetési formát, mivel azok alááshatják a pénzügyi stabilitást és az általános gazdaságot.

2022 elején a thaiföldi kormány 15%-os tőkenyereségadót javasolt a kripto befektetők számára.

Hamarosan azonban elvetette a terveket, és mentesítette a kereskedőket a 7%-os hozzáadottérték-adó („VAT”) alól az engedélyezett tőzsdéken.

Ez a lépés bizonyítja Thaiföld elkötelezettségét a helyi kriptoadóztatási szabályok tisztázása mellett.

A kabinet külön intézkedéseket is jóváhagyott a villamosenergia-fogyasztás ösztönzésére és az elektromos járművek alkatrészeinek, köztük az akkumulátoroknak a vámmentes behozatalára.

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A stablecoinok csökkent aktivitást mutatnak: Mi következik most?

A Bitcoin (BTC) az alacsonyabb időkeretekben a medvék részéről nyomás alatt volt. A feleződés és az azt követő retracement véget érhet, és a nyár egy...

Binance Coin (BNB) technikai elemzés 05.15.

Prémium Binance coin (BNB) A kriptopiacon továbbra is fokozott áringadozás figyelhető meg, a top altcoinok portfóliójában folyamatos ingadozások tapasztalhatók. A top altcoinok azonban továbbra is küzdenek azért, hogy...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 05.15.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) Miközben a szélesebb piaci fellendülés kezdeti lépéseket tesz, a Bitcoin Cash (BCH) árfolyama egy kritikus támaszszint közelében van, ami lehetőséget ad a "buy-the-dip"...

Ismét ralit indíthat a GameStop?

Keith Gill, más néven „Roaring Kitty" visszatérése nagy visszhangot keltett a kereskedők körében, akik a következő nagy tőzsdei ralikra figyelnek - de nem mindenki ennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!