A Reddit alapítója 50 ezer ethereumot vásárolt

-

Alexis Ohanian kifejezetten optimista a kriptopénzek tekintetében, és a korai ethereum befektetésének a jövedelmét is a saját kockázati befektetési vállalkozásában kamatoztatja.

A jelentések szerint 2014-ben, a privát befektetők között jutott hozzá 50 ezer ether tokenhez, 30 centes áron, azaz összesen 15 ezer dollárért.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ohanian a Forbesnek adott interjújában beszélt arról, hogy már korán érdekesnek találta a decentralizáció gondolatát, és ezért vélte úgy annak idején, hogy az Ethereum jövedelmező befektetés lehet.

Ohanian készlete a jelenlegi árfolyammal számolva 82,5 millió dollárt ér, ez pedig több, mint félmillió százalékos növekedésnek felel meg.

„Én örmény származású vagyok, és az emberek, akiknek a tudatában, vagy a történelmében jelen van az állami zsarnokság gondolata, a vagyon elkobzása, azok nagyon is tudják értékelni egy olyan pénznek a létezését, amely nincs az állam kontrollja alatt. Ez az ötlet engem is megfogott, és azt hiszem, ezért voltam vevő a decentralizált pénz ötletére.”

Ohanian elmondta, a családja vagyonát is ellopták a török katonák az első világháborúban elkövetett örmény népirtás során, és ezért is tartja fontosnak, hogy létezzen lefoglalhatatlan tulajdon.

Pontosan emiatt számít nagy támogatónak a saját tárolás, a kulcsok saját kezelése terén, és a saját kriptós befektetései esetén is ügyel arra, hogy maga kezelje a kulcsokat, ne hagyja tőzsdén a pénzt, mivel azokat túlságosan is eléri az államok keze.

Mikor pedig hallott az Ethereumról, felismerte, hogy a fejlesztők milyen sok féle eszközt fel tudnának építeni a rendszerre.

Ennek eredményeképpen döntötte el, hogy a korai szakaszban befektet az ETH-ba, de elismeri, hogy így utólag visszagondolva sokkal bátrabb is lehetett volna.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ohanian 2020-ban alapította meg a saját kockázati befektetési vállalkozását, amellyel eddig 29 kriptós startupba fektetett be.

Tavaly februárban 500 millió dolláros tőkét szerzett, hogy hasonló befektetéseket tudjon tenni.

Ohanian is azok táborába tartozik, akik szerint a medvepiac kiváló lehetőséget nyújt, hogy a befektetők jutányos áron jussanak hozzá ígéretes eszközökhöz.

Emiatt a jelenlegi piaci lejtmenetet kifejezetten jónak tartja a kriptoipar hosszú távú teljesítménye szempontjából.

A befektetési cége jelenleg nagyjából 750 millió dolláros állományt kezel.

Emellett elismeri, hogy a kriptopiac rendkívül volatilis, mégis úgy véli, mára a világban már rengetegen vannak, akik tudatára ébredtek az infláció masszív mértékének, és, hogy ez mit jelent.

Ebből a szempontból nézve viszont már lényegesen kezelhetőbb a volatilitás.


Olvastad már? Tovább erősödhet az USA szabályozói felügyelete a kriptoiparon

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Alpha Photo

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Nyilvánosságra került, hogy milyen sok befektetési cég vásárolt Bitcoin ETF-et

Tegnap lejárt a határidő azoknak a befektetési cégeknek, amelyek több mint 100 millió dollár értékű Bitcoin ETF-et kezelnek, hogy nyilatkozzanak a birtokolt mennyiségről. Az adatok azt...

3 kriptó, amivel 100 dollárból 1000-ret csinálhatsz 2024-ben

Vendégbejegyzés Mivel a kriptopénzpiacon mindig bizonytalanság uralkodik, a befektetők időről-időre mérlegelik, hogy az esetleges veszteségek elkerülése érdekében ne-e inkább az eladás mellett döntsenek. Tény, hogy a kriptopiacok...

Michael Saylor: A szenátus akarja a Bitcoint

A SEC vitatott SAB 121 szabályának megsemmisítését célzó határozat elfogadását a kriptopénz-ipar jelentős jogalkotási győzelmeként ünnepelték. A MicroStrategy társalapítója, Michael Saylor az X közösségi oldalon ünnepelte...

A Bitcoin és a Coinbase viszonya – Több mint 1 milliárd dollárnyi BTC költözött és még több…

Egy friss elemzés egy bizonyos tőzsdéről történő Bitcoin-kiáramlás következetes mintázatát azonosította. Ezeket a kiáramlásokat több hónapon keresztül figyelték meg. Ez a mintázat hozzájárult ahhoz, hogy a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!