Miért sújtotta brutális bírsággal a Holland Központi Bank a Coinbase-t?

-

Az amerikai székhelyű Coinbase kriptopénzváltót 3,3 millió euró (3,6 millió dollár) bírsággal sújtotta a holland központi bank (DNB), mivel nem szerezte be a szükséges regisztrációt a joghatósági területen való működés előtt.

A DNB csütörtöki sajtóközleményében részletezte, hogy a Hollandiában működni kívánó digitáliseszköz-szolgáltatóknak a holland pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás elleni törvény (Wwft) értelmében regisztrálniuk kell magukat a központi banknál.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A DNB szerint a Coinbase a 2020. november 15. és legalább 2022. augusztus 24. közötti időszakban nem felelt meg ennek a törvénynek.

Hozzátették, hogy 3.325.000 euró, azaz mintegy 3,6 millió dollár közigazgatási bírságot szabott ki a cégre.

A Coinbase meg nem felelését 3. kategóriájú bírsággal büntetik, amely minimum 0 eurótól maximum 4 millió euróig terjedhet.

A jegybank közölte, hogy a bírság emelésekor olyan tényezőket vett figyelembe, mint például, hogy a Coinbase az egyik legnagyobb kriptopénz-szolgáltató világszerte.

„Ráadásul a Coinbase-nek jelentős számú ügyfele van Hollandiában, akik igénybe veszik kriptoszolgáltatásait” – közölte a DNB, megjegyezve, hogy a tőzsde „versenyelőnyben volt azáltal is, hogy nem fizetett felügyeleti díjat a DNB-nek, és nem merültek fel egyéb költségei a DNB rendszeres felügyeleti tevékenységével kapcsolatban”.

A Coinbase tavaly szeptember végén szerezte meg a Wwft-regisztrációját.

A tőzsde 5%-os kedvezményt is kapott, mert „mindig is szándékában állt megszerezni” a regisztrációt – közölte a jegybank.

A tőzsdének március 2-ig van ideje kifogást emelni a bírság ellen.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A bírságra akkor kerül sor, amikor a Coinbase az Egyesült Államokban is szembesült némi szabályozási vizsgálattal.

A hónap elején a Coinbase beleegyezett, hogy összesen 100 millió dollárt fizessen ki egy panasz rendezésére, amely a szabályozói megfelelési munkájának „bizonyos múltbéli hiányosságaival” kapcsolatos.

„A Coinbase nem tudott olyan működőképes megfelelőségi programot kiépíteni és fenntartani, amely lépést tudott volna tartani a növekedésével. Ez a mulasztás potenciális bűncselekményeknek tette ki a Coinbase platformját” – mondta akkor Adrienne Harris, a New York-i Pénzügyi Felügyelet főfelügyelője.

A folyamatban lévő kriptotél közepette a tőzsde is hozott néhány szélsőséges intézkedést a költségek csökkentése érdekében.

A platform a múlt héten hozta nyilvánosságra, hogy a piaci körülmények miatt kivonul Japánból.

Továbbá a Coinbase a hónap elején bejelentette a harmadik körös elbocsátását. Összesen 950 alkalmazottjától válik meg, azaz a munkaerő 20%-ával csökkenti a személyzet létszámát.

A Coinbase részvényei, amelyek 2021 áprilisában kerültek tőzsdére, és 370 dollár körüli történelmi csúcsot értek el, azóta zuhanórepülésbe kezdtek.

Értékük közel 90%-át veszítették el az eddigi csúcsokhoz képest.

A vállalat részvényei jelenleg 1,82%-os emelkedéssel 53,72 dolláron állnak a piac előtti kereskedés idején.

Olvastad már? Ezért kell a Tron-t (TRX) felvennni a figyelőlistára

Forrás: cryptonews.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kis befektetésektől a korai nyugdíjazásig – Hogyan építsd fel álmaid kriptoportfólióját 2024-ben?

Vendégbejegyzés Az erős kriptoportfólió felépítése pénzügyi szabadsághoz és a korai nyugdíjba vonulás lehetőségéhez vezethet. A 2024-es bikafutás jelenleg is zajlik, a hozzáértő befektetések aktuálisabbak, mint valaha. Ebben az...

Az Ethereum 3.000 dollár körül küzd, mivel a short pozíciók megugrottak

A május 7-én tapasztalt árfolyamcsökkenés után az Ethereum (ETH) több likvidálást tapasztalt a long pozíciókban. Következésképpen több kereskedő döntött a short pozíciók mellett. A megnövekedett shortolási...

Közeledik az altcoin szezon, és híres szakértők adják le a tippeket

Vendégbejegyzés A terület szakértői úgy vélik, hogy az alternatív kriptopénzek növekedési időszaka közeledhet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a rajongók és a befektetők számára egyaránt létfontosságúvá válik annak...

A Bitcoin árfolyama: Ez egy igazi bikafutás jele, vagy ez csak egy csapda?

A Bitcoin (BTC) ismét bebizonyította rugalmasságát, és jelentősen visszapattant a közelmúltbeli mélypontokról. Annak ellenére, hogy a márciusi, 73.000 dollár feletti csúcsról közel 14%-ot veszített, a bitcoin...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!