Erik Voorhees kriptokereskedő szerint beindulhat a bikapiac

-

A következő bikapiac bármikor eljöhet az idei év és 2026 között, javasolta Erik Voorhees kriptoveterán, de ehhez szükség lesz néhány változásra a makrokörnyezetben – és az emberek fejében is.

Voorhees, aki a ShapeShift kriptotőzsde alapítója és vezérigazgatója, a Bankless podcast január 2-án megjelent epizódjának vendége volt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Arra a kérdésre válaszolva, hogy mikor láthatunk újabb bikafutást és minden idők legmagasabb értékeit, Voorhees tréfásan azt mondta, hogy nem 10 év múlva.

Hozzátette, hogy gyakran beszélget a „crypto OG” barátaival grillezés közben arról, hogy mikor fordulnak meg a piacok – de mindig tévednek.

Kijelentette azonban, hogy,

„Ha 10 év kell a bikapiachoz, akkor valószínűleg az egész dolog megbukott. […] Én azt tippelném, hogy valahol a következő 6 hónap és 3 év között”.

Voorhees szerint bizonyos dolgoknak be kell következniük ahhoz, hogy a bika visszatérjen.

Szükség van bizonyos időre is, „hogy az emberek gondolkodásmódja elkezdjen megváltozni, és a spekulációs ciklusok visszatérjenek”.

A vezérigazgató kijelentette:

„Ennek sok köze van a makrokörnyezethez is. Tehát amíg a kamatlábakat magasan tartják, a monetáris feltételek szigorodnak, addig ez ellenszél lesz. De […] ez a jövő év elején-közepén elkezd majd megváltozni. Nem lennék meglepve, ha a bitcoin nyárra 40 ezer dollárnál járna, egyáltalán nem lepődnék meg. És ez kb. 2,5X innen, szóval ez egy nagyszerű hozam.”

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Bika- és medvepiaci tanulságok, amiket szem előtt kell tartani

Voorheesnek volt néhány tanulsága és figyelmeztetése mind a bika-, mind a medvepiacokról – bizonyos közös nevezők, amelyeket minden egyes ciklus során minden alkalommal megfigyelhetünk.

Nem egyedülálló a kriptóra, mondta, de „amikor a bikaváltás történik, az emberek szkepticizmusa és ítélőképessége túlságosan lecsökken”, és hajlandóak bármit elfogadni.

Ez az az időszak, amikor „az összes hülye ötlet ugyanannyi pénzt kap, mint a jók, nincs diszkréció, és mindenki pénzt csinál mindenből”.

Voorhees ezért figyelmeztetett:

„A bikapiac alatt a józanság megőrzésére való emlékezés azt jelenti, hogy [meg kell kérdezned] magadtól, hogy ez a dolog valóban hasznos-e, vagy csak hülyeség. […] Ne kövesd a tömeget, mert mindenbe belemennek.”

Eközben a medvepiacon az emberek „túlságosan medvések, és elutasítják az egészet”.

A technológia nem változott meg hirtelen a bika- és a medvepiac között, ugyanúgy fog működni mindkét piacon – vagyis a felhasználók véleménye az, ami negatívvá válik.

A medvepiaci tanács az lenne, hogy vásároljunk és építsünk, de az is, hogy „ne feledjük, hogy éljük az életünket, a kripto nem minden” – mondta.

Voorhees arra figyelmeztette az embereket, hogy lássák meg az erdőt a fától, kijelentve, hogy amit most látunk, az egy forradalom.

Azt mondta: „Ez egy nagyszabású forradalom.”

„Lépjetek hátra és legyetek büszkék arra, aminek részesei vagytok. [Egyetlen forradalom sem működött, és minden ember bízott abban, hogy működni fog. Végig bizonytalanságban lépsz előre, aztán egy nap talán felébredsz, és rájössz, hogy »ó, működik, de én lemaradtam az egészről, mert annyira aggódtam, hogy nem fog megtörténni«. Csak ismerd fel, most éppen a forradalom közepén vagy: a poláris medvepiac – ennek a közepén vagy. […] Szóval amíg itt vagy, ne hagyd elmenni e felismerés nélkül.”

Tehát a legalapvetőbb lecke mindkét piacon az, hogy maradjunk középen, azáltal, hogy ellenőrizzük a saját felfogásunkat a dolgokról, és a nagyobb képet nézzük, ahelyett, hogy a szélsőségekbe mennénk.


Olvastad már? DXY, BNB átfogó körkép 2023-as évre

Forrás: cryptonews.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Miért szabott ki Oroszország tilalmat a kriptovalutákra?

2024. szeptember 1-jétől Oroszország szigorú korlátozásokat vezet be a kriptovaluták forgalomba hozatalára. A korlátozás azonban kizárja a joghatósága alatt kibocsátott eszközöket. Anatolij Akszakov lépésének célja, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.29.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) árfolyama az elmúlt napban esett, ami további eséstől való félelmet keltett. Ugyanakkor volt esély a trendfordulóra. Ha ez bekövetkezik, akkor a befektetők...

A legjobb mém érmék, amelyek készen állnak a májusi kitörésre

Vendégbejegyzés Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, a megfizethető mém érmék élénk érdeklődést váltanak ki a befektetőkből, akik a következő nagy nyereséget keresik. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!