Nem túl sikeresek az ICO-k

-

Az ICO-k majdnem összeomlottak az értékesített pénzeszközök, és a pénzalapok aránya alapján – derült ki hétfőn a BitMEX hongkongi kriptoőzsde új kutatásából.

A TokenAnalyst kutatótársasággal együttműködésben végzett felmérés eredményei azt is mutatták, hogy az Ethereum árának 2018-as csökkenésétől függetlenül az ICO-projektek 93 millió dollár „nem realizált” profitot halmoztak fel.

A kutatási eredmények között szerepel az is, hogy a sikeres ICO-k nettó bevétele 727 millió dollár volt.

„Az Ethereum értékének legutóbbi csökkenése ellenére úgy tűnik, hogy az ICO-projektek majdnem annyi Ethereumot értékesítettek, mint amennyit a piacról felvettek.” – összegezte a BitMEX és a TokenAnalyst elemzése.

Az ICO-k Ethereum tartaléka még a jelenlegi 230 dolláros piaci áron is nyereséget jelent a számukra, a 2018-as áresések ellenére is.

Az ICO-befektetők idén tesztidőszakba csöppentek: A felmérés Diartól szerzett adatai alapján a projektek 70 százaléka jelenleg kisebb értéket képvisel, mint amekkorára az ICO során értékelték.

„A 100 vezető kriptovalután kívül, ötmilliárd dolláros hiányt képez az a további 562-féle érme, amelyet ICOk során bocsátottak ki” – írták a Diar kutatói szeptember 24-én.

„10-ből 7 token jelenlegi értéke a kezdeti felértékelés során kapott összeg alatt van.”

Bár az ETH USD-hez viszonyított ára emelkedett a hétvége alatt, a BitMEX eredményei azt sugallják, hogy az Ethereum értékének esetleges csökkenése sem dönthetné meg az ICO-piacot:

„A közösségi finanszírozás, és az alaptőke felhalmozás eszközeként az ICO-k elképesztő sikert arattak, így az Ethereum értékének csökkenése várhatóan nem hozna jelentős változást ebben.”

Mindeközben a kriptovaluta piac elemzői, köztük Tom Lee (Fundstrat) is azt állítja, hogy az Ethereum értéke 2018 végére akár 1900 dollárig is emelkedhet.

Az Ethereum piaci értéke a cikk írásakor nagyjából 220 amerikai dollár.

 

Forrás: cointelegraph.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép estéd! 

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez az elemző azt mondja, hogy el kell adni a BTC májusban, és távozni kell

A kriptovaluták májusban történő eladásának kumulatív hozama több mint 1000%-kal meghaladta a szeptemberi vagy az év bármely más időszakában történő eladást. Nic Puckrin, a Coin Bureau...

A Bitcoin ára lehet, hogy erre a szintre esik, mielőtt bikafuttatásba kezdene

Ahogy a Bitcoin és a teljes kriptopénz piac továbbra is medvés tendenciát mutat, a Titan of Crypto neves technikai elemzője azt mondta, hogy a BTC...

A kriptopiac zúzása – Mi a legjobb belépési pont a nyári altcoin szezon előtt?

Vendégbejegyzés A kriptopiac legutóbbi visszaesése miatt a befektetők keresik az ideális pillanatot a beszállásra. Sokak szerint a nyár előtti időszak remek lehetőségeket tartogathat, különösen az altcoinok esetében,...

Újabb adag bitcoint vásárolt a MicroStrategy, már hihetetlen mennyiséget birtokolnak

A Nasdaq-tőzsdén jegyzett szoftvercég, a „világ első bitcoin fejlesztőcége" néven is emlegetett Microstrategy nyilvánosságra hozta, hogy a legutóbbi vásárlást követően pontosan mennyi bitcoinnal rendelkezik. "A negyedik...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!