Moszkva akár egy saját kriptotőzsde létrehozását is fontolgathatja

-

Oroszország létrehozhatna egy külön tőzsdét a kriptopénz-tranzakciók helyi lebonyolítására – javasolta az Állami Duma egyik magas rangú tagja. Az új platformnak a moszkvai tőzsde adhat otthont Anatolij Akszakov, a parlament pénzügyi piaci bizottságának vezetője szerint.

Az orosz hatóságok hazai kriptopénztőzsde létrehozását fontolgatják

A moszkvai tőzsdén (MOEX) kriptokereskedési platformot hozhatnak létre az orosz parlament alsóházának, az Állami Dumának a pénzügyi piaci bizottságát vezető Anatolij Akszakov nyilatkozata szerint.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A törvényhozó, aki részt vesz a kriptovaluták átfogó szabályozási keretének elfogadására irányuló, folyamatban lévő erőfeszítésekben, úgy véli, hogy egy orosz digitáliseszköz-tőzsde a legjobb helyzetben lesz a kriptotranzakciók feldolgozásához az országban.
A MOEX a legnagyobb orosz tőzsde, amely megkönnyíti a részvények, kötvények, származtatott termékek és nemesfémek kereskedelmét, valamint ő működteti Oroszország devizapiacát, központi értéktárát és az ország legnagyobb klíringszolgáltatóját.
A tőzsde az ukrajnai orosz inváziót követően, február 24-én felfüggesztette a kereskedési tevékenységét. Emellett az Oroszország ellen a katonai konfliktus miatt bevezetett nyugati szankciók célpontjává vált. A MOEX csaknem egy hónappal később, március 21-én nyitott meg, de csak az állami kötvények számára.

„Természetesen kell egy kriptotőzsde, amelyet a központi bank szigorú követelményei szerint hoznak létre. Feltételezem, hogy ez a moszkvai tőzsde egyik részlege lesz” – idézte Aksakovot a Prime hírügynökség egy sajtótájékoztatón.

Kifejtette, hogy ez biztosítja majd, hogy az orosz kriptokereskedési platform „egy nagy hagyományokkal rendelkező, elismert szervezet keretein belül” működjön, amely hozzászokott az orosz központi bankkal való aktív interakcióhoz, így „a legjobban megbirkózik a kriptovalutával kapcsolatos műveletek elvégzésének feladatával”.
Az orosz kormányzati intézmények új jogszabályon dolgoznak az ország kriptopiacára vonatkozó szabályok kibővítése érdekében, a legtöbbjük ellenezte az Orosz Nemzeti Bank javaslatát, amely a kriptovalutákkal kapcsolatos tevékenységek, köztük a kereskedés széles körű betiltására irányult.
A törvényhozók várhatóan idén ősszel felülvizsgálják és elfogadják a „Digitális pénznemekről” szóló új törvénytervezetet, amely a kriptopénzműveleteket hivatott szabályozni.
Egy nemrégiben adott interjúban Aksakov jelezte, hogy ez valószínűleg egy „kemény” törvény lesz, annak ellenére, hogy a moszkvai monetáris hatóság enyhítette álláspontját bizonyos szempontokkal kapcsolatban, beleértve a kriptopénzeket is mint a nemzetközi elszámolások eszközét.

Olvastad már? Új vírus terjed a Youtube platformján, a kriptósokat veszi célba

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.07.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) a kriptoszektor legjobb 5 szereplője közé tartozik, és a Solana egy igazi fordulópontot hozott. A SOL árfolyamának alakulása a tavalyi 10 dolláros...

Fedezze fel a legjobb kriptókat 1 dollár alatt: XRP, DOGE és Raboo a lenyűgöző ROI-ért

Vendégbejegyzés A kriptók világa ismét pezseg, azok után, hogy május elején kibillent a slamasztikából. Az 1 dollár alatti kriptók iránti érdeklődés egyre nagyobb lendületet vesz, mivel a...

Render (RNDR) árfolyam elemzés 05.07.

Prémium Render (RNDR) A kriptoiparban megnövekedett áringadozások ellenére a mesterséges intelligencia (AI) kategória továbbra is erős bikás árfolyam-akciót mutat, jelentős értékelést adva a megfelelő portfóliókhoz. Ráadásul a Render...

Tíz év után aktiválódott egy Satoshi-korszakbeli Bitcoin-cím

Egy több, mint 44 millió dollár értékű Bitcoint tároló tárcát aktiváltak több mint 10 év után. A Whale Alert, egy népszerű, kriptovaluta-tárcák követésére szolgáló applikáció...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!