Az amerikaiak 21%-a kriptózik

-

Az NBC nemrégiben végzett felméréséből az derül ki, hogy a megkérdezett amerikaiak ötöde használt már kriptót, például befektetett, vagy kereskedett valamelyikkel.
A 21%-os szám 1000 megkérdezett résztvevőt jelent. Ez az eredmény arra utal, hogy a kriptoeszközök egyre jobban terjednek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az elmúlt évben a kriptopiac jelentős növekedést tapasztalt, a jelenlegi teljes kapitalizáció 2,2 billió dollár környékén van.
Nem csoda hát, ha az emberek ekkora része már kapcsolatba került az iparággal valahogy, a népszerűség növekszik, főleg a férfiak körében.
A felmérés során a férfi válaszadók 50%-a válaszolta, hogy kereskedett kriptóval, vagy van aktív befektetése.
A kriptopénzeket és az iparág egészét tekintve a nézetek széles skálán mozognak, az emberek fele teljesen semlegesen tekint a területre, vagy éppen nem tudja megmondani, hogy mit is gondol róla.
19% nyilatkozott pozitívan a kriptoeszközök és az iparág tekintetében, 25%-uk viszont határozottan negatív véleményen van.
A felméréshez március 18. és 22 között kérdeztek meg 1000 embert, így kapták meg ezeket a végeredményeket.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Mennyi az annyi?

Számos alkalommal próbálták már meghatározni, mennyi amerikai rendelkezik kriptopénzzel, vagy, hogy egyáltalán hányan hallottak erről.
Az egyik, nagyobb hírverést kapó felmérést 4 éve végezte a Global Blockchain Business Council, 5700 résztvevővel.
Akkor, 2018-ban 5% mondta azt, hogy van kriptopénze, és 21% nyilatkozott arról, hogy fontolgatja a vásárlást.
Ahogyan a mostani esetben is, abban a felmérésben is a férfi válaszadókról derült ki, hogy sokkal nagyobb mértékben érdeklődtek a terület iránt.
Idén februárban a Nordvpn végzett egy saját közvélemény-kutatást, ekkor szintén 1000 embert kérdeztek meg, közülük pedig 68% bevalottan tisztában volt a kkriptoipara jellemző kockázatokkal.
32%-uk úgy fogalmazott, hogy nem ismer semmiféle rizikót, az amerikai válaszadók 69%-a jelezte, hogy nagyjából értik, mik is azok a kriptopénzek.

2021 novemberében a cryptoliteracy.org publikálta a saját felmérésük eredményét, ez viszont arra utal, hogy
2021-során is jobbára még alacsony szinten van a kriptopénzek alapjainak az ismerete.
A felmérésben több ország lakosai is részt vettek, de az amerikai válaszadók 96%-a a kriptó alapvető jellegzetességeivel sem volt tisztában.

Olvastad már? Új kriptoadó lépett hatályba Indiában

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!