Kulcsfontosságú szint fölé került a Solana, 150 dollár a következő állomás

-

A SOL árfolyama túlvásárolt területre lépett, de a történelem azt mutatja, hogy a bikák nem félnek a Solana túlzott értékelésétől.
A Solana (SOL) többször is átugrott egy kritikus ellenállási szintet, amely a 2021. november –  2022. március közötti árkorrekció során többször is korlátozta a helyreállítási kísérleteket, így áprilisban további emelkedés reményét keltette.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Solana a kulcsfontosságú ellenállást támaszra fordítja

Összefoglalva, a SOL árfolyama extrém visszahúzódásokon ment keresztül, amikor a közelmúltban a több hónapos lefelé irányuló lejtős trendvonalat tesztelte.
Például a SOL/USD pár két hónappal azután, hogy 2021 decemberében az említett ellenállási szintről visszahúzódott, 60% -kal esett vissza. Hasonlóképpen, több mint 40% -kal esett egy hasonló retracement mozgás során, amelyet a trendvonal közelében 2021 novemberében történt eladás vezetett.

SOL/USD napi árdiagram. Forrás: TradingView

De a Solana az ellenállás trendvonalát támogatásként fordította meg (S / R flip), miután március 30-án fölétört, a kereskedési volumen növekedése kíséretében, ami a kereskedők kitörési mozdulatba vetett meggyőződését mutatta.
Ennek során a SOL árfolyama 25%-kal emelkedett, és elérte a 135 dolláros szintet, így elérhető közelségbe került a 150 dolláros pszichológiai ellenállási szint.

Miért bika a SOL (technikailag)?

Technikai szempontból a SOL kitörési mozgása a csökkenő trendvonal ellenállása fölé egybeesett a két kulcsfontosságú mozgóátlaga közötti bikás kereszteződéssel: a 20 napos exponenciális mozgóátlag (20 napos EMA; a zöld hullám) és az 50 napos EMA (a piros hullám) keresztezte egymást.
Az aranykeresztnek nevezett technikai mutató akkor fordul elő, amikor egy eszköz rövid távú mozgóátlaga a hosszú távú mozgóátlaga fölé ugrik. A hagyományos elemzők ezt a keresztezést vételi jelnek tekintik.

SOL/USD napi árfolyamgrafikon az „aranykereszttel”. Forrás: TradingView

Például a 20-50 EMA 2020. augusztusi átlépése segíthetett abban, hogy a SOL árfolyama több mint 650%-kal 267 dollár fölé emelkedjen, más fundamentális és technikai katalizátorok mellett.
Mint ilyen, az aranykereszt növeli a SOL-rali folytatásának valószínűségét, valamint a csökkenő trendvonal ellenállás fölé való kitörése lehetőségének is kedvez.

RSI-eltérés

Az emelkedési kilátások tovább nőnek, ha hinni lehet a Delphi Digital által kiemelt technikai fraktálnak.
A kriptokutató cég kiemelte a SOL árfolyama és a két technikai mutató kombinációja közötti korrelációt: ez az S/R flip és a relatív erősség index (RSI) divergencia.
Nevezetesen, amikor a Solana RSI-je először ugrott 70 fölé, egy „túlvásárolt” területre, egy erős árfolyam-emelkedés után – amely az adott időszak csökkenő trendvonal-támasza fölé is áttört – a SOL hajlamos volt folytatni a ralit annak ellenére, hogy az RSI-je alacsonyabb volt vagy oldalazóan konszolidálódott.

Solana napi árfolyamgrafikon, amely S/R flip és RSI divergenciát mutat. Forrás: Delphi Digital

A SOL például 378%-os ralit produkált, miután az RSI 2021 augusztusában először 70 fölé tört 2021-ben. Hasonlóképpen, a 2021 május-júniusában a túladott RSI időszaka szintén egybeesett a Solana 268%-os felfelé irányuló mozgásával.
A fraktálok hasonlónak tűntek ahhoz, ahogyan a SOL az utóbbi időben teljesített – mondta a Delphi Digital.
Ezért a SOL / USD folytathatja a felfelé irányuló trendjét, ha a Fibonacci retracement szinteket használja, amelyek a 261 dollár 77,50 dollár közötti szinten húzódnak, ami 147-150 dollárt jelenthet ideiglenes felfelé irányuló célként.

SOL/USD napi árfolyamgrafikon. Forrás: TradingView

Ezzel szemben egy visszahúzódás a 147-150 dolláros ársáv tesztelésekor vagy azt megelőzően azt eredményezheti, hogy a SOL újra tesztelheti az 120 dolláros árfolyamot mint átmeneti támaszt, és esetleg a 20 és 50 napos EMA-k felé küzdheti magát.

Olvastad már? Újra lendületben a bitcoin, Poppe szerint jöhet az 50.000 dollárt

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Sabri Atar

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!