Még csak most jött ki, de máris 50%-ot emelkedett a BAYC ApeCoinja

-

Az APE egy kulcsfontosságú átmeneti támaszszint felett zárt, ami növeli a lehetőségét, hogy még inkább kiterjessze a visszapattanó mozgást.
Az ApeCoin (APE) csütörtökön folytatta a fellendülési mozgását, mivel a mögötte álló cég több százmillió dollárt gyűjtött be egy Andreessen Horowitz által vezetett finanszírozási körben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az APE árfolyama napközben 7,5%-ot emelkedett, és darabonként 14,50 dollár körüli értéket ért el. Figyelemre méltó, hogy a token felfelé irányuló mozgása egy visszalépési rali részeként jött létre, amely a hét elején kezdődött, amikor is mindössze 9,50 dollárért cserélt gazdát.
Ez 50%-kal növelte az APE heti nyereségét, így az egyik legjobban teljesítő digitális eszközzé vált március 21. óta.

Nagy VC-növelő

Emlékeztetőül, az ApeCoin digitális valuta március 17-én jött létre, egy „airdrop” révén, amelyet a Yuga Labs támogatott. Ők a Bored Ape Yacht Club (BAYC), egy non-fungible token (NFT) gyűjtemény megalkotói, amely a hírességek, sportolók és kockázati tőkések körében egyaránt népszerű státuszszimbólummá vált.
A Yuga Labs 150 millió APE-et – az összesen létrehozott 1 milliárdból – dobott le a Bored Ape NFT-k tulajdonosai között, akik mindegyike 10.904 tokent kapott „ingyen”, és ami csütörtökön több mint 158.000 dollárt ért.
Eközben a legritkább BAYC NFT-k, a „mutáns majmok” tulajdonosai 2042 APE-et kaptak, ami mai árfolyamon mintegy 30.000 dollárba kerül.
A cég az APE-et governance és utility tokenként tervezi, hogy a tulajdonosai felügyelhessék és irányíthassák az úgynevezett ApeCoin DAO-t, egy decentralizált autonóm szervezetet.
Ennek eredményeképpen az APE birtoklása jogot ad a felhasználóknak arra, hogy szavazzanak a BAYC ökoszisztémán belül javasolt döntésekről.

„Ez egy decentralizált protokollrétegként fog szolgálni a közösség által vezetett kezdeményezésekhez, amelyek előrébb viszik a metaverzum kultúráját” – olvasható az ApeCoin hivatalos weboldalán kivonatában.


Érdekesség, hogy a Yuga Labs az APE elindításában segédkező entitásoknak, köztük az Andreessen Horowitznak és az Animoca Brandsnek adta az APE teljes kínálatának mintegy 14%-át, ami mai árfolyamon körülbelül 2 milliárd dollárt ér.
Kedden a cég ugyanezen kockázatitőke-befektetőktől 450 millió dollárt gyűjtött be, majd értéke 4 milliárd dollárra növekedett.

Az FTX kriptotőzsde is hozzájárult a finanszírozási körhöz, amelyet a Yuga állítása szerint a fejlesztői csapat bővítésére és a közelgő közös vállalkozásaik, köztük egy „Otherside” nevű metaverse projekt felügyeletére használnának fel.
A Yuga arra is felhasználhatja a tőkét, hogy a Bored és a Mutant Apes nagyobb márkává váljon, néhányuk luxuscikkekkel és egy play-to-earn játékkal debütálhat, amiben APE tokenek is szerepet kaphatnak.

Mi a következő lépés az APE számára

Az ApeCoin még csak egyhetes, így – technikailag – nem rendelkezik elegendő historikus adattal ahhoz, hogy előre jelezzhessük a jövőbeli árfolyammozgásokat.
Mindazonáltal az alacsonyabb időkeretű grafikon azt mutatja, hogy az APE egy párhuzamos emelkedő csatornán belül felfelé tendál, a kereskedők pedig akkor vásárolnak, amikor az ár eléri az alsó trendvonalat, és akkor adnak el, amikor eléri a felső trendvonalat.

Ennek eredményeképpen az APE folyamatban lévő visszapattanó mozgása kiterjesztheti a felfelé irányuló lendületét a csatorna felső trendvonala felé, a 15 dollár közelében, ami egybeesik egy másik ellenállási szinttel március 18-19-től.

Eközben az APE megpróbálta visszaszerezni a 14,25 dolláros ideiglenes támaszt is.
Ha ez nem sikerülne, az egy korai visszalépést kockáztatna a csatorna alsó trendvonala felé, amely szintén egybeesik a 20 órás exponenciális mozgóátlaggal (20 órás EMA; a zöld hullám) 13,50 $ közelében.

Olvastad már? A Tommy Hilfiger a Decentralandben mutatja be 2022-es tavaszi NFT-kollekcióját

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Michael Saylor: A szenátus akarja a Bitcoint

A SEC vitatott SAB 121 szabályának megsemmisítését célzó határozat elfogadását a kriptopénz-ipar jelentős jogalkotási győzelmeként ünnepelték. A MicroStrategy társalapítója, Michael Saylor az X közösségi oldalon ünnepelte...

A Bitcoin és a Coinbase viszonya – Több mint 1 milliárd dollárnyi BTC költözött és még több…

Egy friss elemzés egy bizonyos tőzsdéről történő Bitcoin-kiáramlás következetes mintázatát azonosította. Ezeket a kiáramlásokat több hónapon keresztül figyelték meg. Ez a mintázat hozzájárult ahhoz, hogy a...

Minden pénzüket visszakaphatják az FTX tőzsde károsultjai, de ennek nem mindenki örül

A friss információk alapján az FTX tőzsde a kintlévőségeinek akár a 118%-át is kifizetheti a károsult ügyfeleknek, de a dolog nem olyan egyszerű, mint amilyennek...

Bika futás napokon belül?! Hogyan kell felkészülni a masszív altcoin szezonra?

Az izgatottság tapintható, mivel a piac jelentős fellendülése az altcoinok növekedési szezonjára utal. A hozzáértő befektetők felfigyelnek, és mivel a 2024-es bikafutás máris címlapokra került, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!