Az Instagram beszáll az NFT-szektorba

-

Mark Zuckerberg, az Instagram anyavállalatának, a Metának a vezérigazgatója kedden megerősítette, hogy a kép- és videomegosztó alkalmazásba érkeznek az NFT-k.
Zuckerberg az SXSW konferencián tette a bejelentést, de konkrét dátumot nem közölt arról, hogy az NFT-k mikor kerülhetnek fel az Instagramra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hírről már hónapok óta pletykálnak, sokan azt jósolták, hogy a felhasználók új NFT-ket tudnak majd az Instagramon kibocsátani, és megoszthatják a már a gyűjteményükben lévőket.


Zuckerberg elmondta, hogy reméli, egy nap a felhasználók képesek lesznek digitális avatárjuk ruháit NFT-ként használni, de elismerte, hogy még van mit tenni, mielőtt ez megtörténhet.
Zuckerbergnek persze nem ez az első kitérője a blokklánc-technológiába. A vezérigazgató 2019-ben megpróbált elindítani egy digitális valutát Libra néven, de a próbálkozás a hatalmas politikai és szabályozási visszhang miatt megfeneklett.

Az úgynevezett Libra Association több alapító tagja a bejelentést követő hónapokon belül kilépett a projektből Sherrod Brown és Brian Schatz amerikai szenátorok nyomására. 2022 januárjára az akkor már Diem néven futó Libra hivatalosan is bukott projektté vált.
Nemrégiben, egy tavaly októberi virtuális eseményen Zuckerberg bejelentette, hogy a Facebook átnevezi magát Meta névre, mondván, hogy a metaverzum életre keltésére és az emberek kapcsolatteremtésének segítésére összpontosít majd.
A befektetők rosszul reagáltak a Facebook márkanév-váltásának és a metaverzum felé való elmozdulásának hírére. A bejelentés óta a Meta részvényei több mint 20%-ot zuhantak.

Az Instagram NFT-kről szóló keddi hírek úgy tűnt, hogy kevés reakciót váltottak ki a befektetőkből. A Meta részvényei 3% körüli pluszban zártak egy olyan napon, amikor a teljes piac nagyjából ugyanennyivel emelkedett.

Olvastad már? Felelőtlen vásárlások, mindennap más célok – hogyan ne vezess kriptostartupot

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az elemző két forgatókönyvet azonosít a Bitcoin számára

A kriptoelemző Crypto Jebb egy jelentős chartmintát azonosított a Bitcoin esetében, amely potenciálisan 75.000 dollárig repítheti az árfolyamát. Az elemző optimista hozzáállása Egy friss videóban Jebb...

Hogyan változtatja meg a blokklánc-technológia a szerencsejáték-ipart?

A blokklánc technológia egy innovatív, új megoldás a fizetésekre a szerencsejáték-iparban. A blockchain alkalmazása elsősorban az átláthatóságot, valamint a tisztességes és biztonságos fizetéseket segíti elő. De...

5 forró altcoin a májusi 33-szoros emelkedéshez

Vendégbejegyzés Lendületben van a kriptopiac, és a 2024-es bikafutás kezdetével a befektetők keresik a következő nagy nyerteseket. Ebben a cikkben három alternatív altcoint azonosítunk, amelyek várhatóan...

Donald Trump kiáll a kriptovaluták mellett az amerikai elnökválasztási versenyben Joe Biden ellen

A kriptoháború az amerikai választásokon elkezdődött, és a két elnökjelölt megpróbálja kihasználni a trillió dolláros iparágat, hogy megnyerje az elnökválasztási versenyt. A közelmúltban a Bitcoin...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!