Elismerte a népszerű defi-piactér, hogy elloptak tőlük 3 millió dollárt

-

A népszerű defi-szolgáltató elismerte az exploitot a kölcsönzési szerződésén, és a cég vezérigazgatója gyorsan előállt egy visszatérítési tervvel.
A Deus Finance decentralizált pénzügyi (defi) piactér, a  lett a legújabb áldozata egy exploitnak, aminek következtében több mint 3 millió dollárnyi veszteséget szenvedett DAI-ban és etherben (ETH).

A PeckShield defi-elemző cég, a PeckShield a Twitteren magyarázta el az okot és a kihasználás módját.
A támadás mögött álló hackereknek sikerült kihasználniuk és manipulálniuk a flash-hitelek árorákulumát, ami a felhasználók pénzeszközeinek fizetésképtelenségét eredményezte.


A hackerek manipulálták a StableV1 AMM – USDC/DEI páros árát, amit a protokoll a flash-hitelek árorákulumának beállítására használt.

Példa az ármanipulációra Forrás: PeckShield

A PeckShield felfedte, hogy a hackereknek sikerült ellopniuk 200.000 DAI-t és 1101,8 ETH-t, és az ellopott pénzeszközök teljes összege nagyobb lehet, mint a korai becslések szerinti 3 millió dollár.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A támadás mögött álló hacker ezután a Tornado cash nevű mixer eszközzel Multichain protokollon keresztül (korábbi nevén AnySwap) továbbította az ellopott pénzeszközöket.

Az ellopott pénzeket a TornadoCash-en keresztül mosták át Forrás: EtherScan

A Deus Finance elismerte az exploitot a hitelezési protokollján és azt állította, hogy lezárta a $DEI hitelezési szerződését. A defi-protokoll azt is állította, hogy sem a $DEUS, sem a $DEI nem érintett az exploitban.


A Deus Finance defi-infrastruktúrát biztosít, hogy segítsen másoknak pénzügyi eszközök létrehozásában, beleértve a szintetikus részvénykereskedelmi platformokat, az opciós és a határidős kereskedésőket.
Lafayette Tabor, a Deus Protocol vezérigazgatója a Twitteren tájékoztatta a közösséget a visszatérítési tervekről.

Elmondta, hogy a fejlesztők egy új szerződést hoznak létre, amelyben az érintett felhasználók visszafizethetik a hiteleiket.
Elmagyarázta:

„Létrehozunk egy szerződést, amivel vissza tudod majd fizetni a DEI-t, és megkapod a sAMM-jaidat, amiket likvidáltak, továbbá egy olyan funkciót fogunk bevezetni, amivel DEI-t cserélhetsz egy kis MUON allokáció ellenében. (Kifizetés a csapatom allokációjából).”

Olvastad már? Kamatot emelhet a FED a héten, a piacok pedig reagálni fognak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Gary Gensler szerint a pereskedés hatékony módszer a kriptoipar szabályozására

A tőzsdefelügyelet, a SEC elnöke a Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tanúskodott a héten, amely során több képviselő is aggodalmait fejezte ki a kriptoipar terén...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!