Nehéz idő vár a BitConnect indiai alapítójára

-

Egy San Diegó-i székhelyű szövetségi esküdtszék vádat emelt Kumbhani ellen, többek között egy állítólagos Ponzi-rendszer megszervezéséért a BitConnect „kölcsönzési programján” keresztül.
A hírhedt BitConnect kriptotőzsde alapítója, Satish Kumbhani ellen vádat emeltek, mert állítólag világszerte félrevezette a befektetőket, és eközben 2,4 milliárd dollárt csalt ki tőlük.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Igazságügyi Minisztérium (DOJ) szerint a San Diegó-i székhelyű szövetségi esküdtszék kifejezetten Kumbhanit vádolta meg az állítólagos Ponzi-rendszer megszervezésével a BitConnect „Lending Program” révén:

„A BitConnect Ponzi-sémaként működött azáltal, hogy a korábbi befektetőit a későbbi befektetők pénzéből fizette ki. Kumbhani és társai összesen mintegy 2,4 milliárd dollárt szereztek a befektetőktől”.

BitConnect (BCC) árfolyamtörténete. Forrás: CoinMarketCap

Még 2017-ben a hype közepette a BitConnect (BCC) 463,31 dolláros árfolyamcsúcsot ért el, ami a DOJ szerint 3,4 milliárd dolláros piaci kapitalizációs csúcsot jelentett.
Azonban, ahogy a fenti grafikon is mutatja, az árak hamarosan, néhány hónapon belül összeomlottak, hatalmas veszteségeket okozva a befektetőknek.

Kumbhani, aki az indiai Gudzsarátban lakik, állítólag azt ígérte a befektetőknek, hogy „jelentős nyereséget és garantált hozamot termelnek” a BitConnect „kölcsönzési programja” keretében.
A vádirat szerint Kumbhani az új befektetőktől származó pénzeszközöket a régi befektetők részleges visszafizetésére használta fel, amíg hirtelen le nem zárta a programot – ezzel egy tankönyvi Ponzi-sémát működtetett.
A DOJ továbbá kijelentette, hogy Kumbhani és társai piaci manipulációval hamisították a BCC iránti piaci keresletet. Az ebből származó befektetéseket állítólag elrejtették és átutalták „a BitConnect kriptopénz-tárcák és különböző nemzetközi kriptopénztőzsdéken” keresztül.
https://youtu.be/lCcwn6bGUtU
A DOJ állításait alátámasztva, még 2021 szeptemberében a BitConnect korábbi promótere, Glenn Arcaro bűnösnek vallotta magát az azóta megszűnt kriptotőzsdei csere- és hitelezési platformban betöltött szerepével kapcsolatos csalás vádjában.
A vádirat azt is állítja, hogy Kumbhani kijátszotta az amerikai szabályozást, mivel nem regisztráltatta magát a Pénzügyi Bűnüldözési Hálózatnál (FinCEN), ahogy azt a banki titoktartási törvény előírja.
Mindent egybevetve „Kumbhanit átutalási csalásra irányuló összeesküvéssel, átutalási csalással elkövetett csalással, áruár-manipulációra irányuló összeesküvéssel, engedély nélküli pénzátutalási vállalkozás működtetésével és nemzetközi pénzmosás elkövetésére irányuló összeesküvéssel vádolják” – áll a DOJ sajtóközleményében.
Az ügyben jelenleg az FBI clevelandi területi irodája és az IRS bűnügyi nyomozóirodája (CI) folytat nyomozást. Ha valamennyi vádpontban elítélik, Kumbhanit összesen legfeljebb 70 év börtönbüntetéssel sújtják.
Ezen túlmenően a DOJ azt ajánlja minden BitConnect-befektetőnek, hogy regisztráltassa magát mint potenciális áldozat.

Február 20-án egy új csoportos kereset a népszerű hírességeket és influencereket vette célba a SafeMoon tokenekkel kapcsolatos klasszikus pump-and-dump rendszerben való állítólagos részvételük miatt.

Amint arról a Cointelegraph beszámolt, a perben azt állították, hogy a SafeMoon és leányvállalatai valós Ponzi-játékokat utánoztak azzal, hogy irreális nyereség ürügyén megtévesztették a befektetőket, hogy SafeMoon tokeneket vásároljanak.


A Bill Merewhuader, Christopher Polite és Tim Viane felperesek által megfogalmazott kereset minden olyan személyt képviselni és kártalanítani kíván, aki 2021. március 8. óta SafeMoon tokeneket vásárolt, és az állítólagos rug-pull kísérlet áldozatává vált.

Olvastad már? Úgy-ahogy felépült az orosz-ukrán sokkból a kriptopiac

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A svájci bankóriás az UBS felugrik a Bitcoin ETF vonatra

Egy friss szabályozói bejelentés szerint a svájci bankóriás UBS 3600 darab részvényt birtokol a BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) nevű ETF-jéből. Az UBS felugrik a Bitcoin...

A Bitcoin tántorog a szakadék szélén, fedezd fel az RCO Finance (RCOF) defi drágakövet, amely készen áll a nyereségre

Vendégbejegyzés A Bitcoin (BTC), a világ legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptopénze, a közelmúltban a leghosszabb veszteségi sorozatát élte át. A közelmúltbeli árfolyam-ingadozások kétségeket és bizonytalanságot ébresztettek a token...

A legjobb kriptopénzek: Ran Neuner stratégiái a kriptopénz befektetésekhez

Ran Neuner, a népszerű kriptoelemző a digitális eszközökkel kapcsolatos legfrissebb befektetési javaslatait ismertette. A piac új fejleményeinek és a változások potenciális mozgatórugóinak szoros figyelemmel kísérése révén...

1 millió Pudgy Penguin plüssöt vásároltak az emberek egy év alatt

A népszerű Pudgy Penguin NFT kollekciók fizikai változatai népszerűnek számítanak, a projekt vezérigazgatója, Luca Schnetzler elmondása szerint az elmúlt 12 hónapban több mint egymillió Pudgy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!