Amíg az intézmények kitartanak, addig a BTC digitális aranyként működik

-

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint úgy tűnik, hogy azok az intézményi befektetők, akik BTC-t vásároltak, még nem adták el állományukat.
Miközben egyes iparági vezetők megkérdőjelezték, hogy a BTC digitális arany lenne a csütörtöki masszív piaci összeomlás közepette, más szakértők továbbra is ezt narratívát támogatják egyelőre, amíg a MicroStrategyhez hasonló bálna befektetők készpénzre nem váltják a készletüket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ki Young Ju, a dél-koreai CryptoQuant elemzőcég vezérigazgatója csütörtökön a Twitteren posztolta, hogy platformja 11:00 UTC-ig nem észlelt „jelentős on-chain tevékenységet”.
Úgy tűnik, hogy azok az intézményi befektetők, akik on-chain tranzakciókon keresztül vásároltak BTC-t, még nem adták el a készletüket – írta Ju, hozzátéve, hogy „az algoritmikus kereskedési botokat futtató intézmények azt gondolják, hogy a BTC olyan, mint egy technológiai részvény”.

„Úgy vélem, hogy a bálnák részéről érkező eladási nyomást egyszerű módon fel tudjuk fedezni. A lényeg az, hogy a digitális arany narratíva még mindig érvényes, amíg ezek az intézmények BTC-t tartanak.”


Szerdán Vijay Ayyar, a Luno kriptotőzsde vállalati fejlesztési alelnöke megkérdőjelezte a BTC digitális aranyként való emlegetésének helyességét, azt sugallva, hogy még túl korai a BTC-re digitális aranyként gondolni.

„A bitcoin még korai szakaszában jár az érettségi görbéjén ahhoz, hogy határozottan a digitális arany kategóriájába soroljuk” – mondta.
Ayyar megjegyezte, hogy ahhoz, hogy értéktárolóként hatékonyabban versenyezhessen az arannyal, a Bitcoinnak szélesebb körű elfogadottságot kell elérnie.
Mint arról korábban beszámoltunk, a MicroStrategy a világ egyik legnagyobb ismert bitcoin-befektetője, 2022. január 31-én több mint 120 000 BTC-t birtokolt.
A vállalat továbbra is vásárol bitcoint annak ellenére, hogy a kriptopénz a 2021. novemberi 69 000 dollár feletti csúcsról a jelenlegi 40 000 dollár alatti értékre zuhant.
A MicroStrategy nem mutatja jelét annak, hogy a közeljövőben felhagyna a bitcoin-halmozási stratégiájával.
A MicroStrategy vezérigazgatója, Michael Saylor szerdán úgy érvelt, hogy a nemzetállami konfliktusok okozta bizonytalanság csak aláhúzza a „tiszta digitális energiába” való befektetés előnyeit.

Olvastad már? Az FTX vezérigazgatója az orosz-ukrán háború mentén elemezte a piacot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Jöhet a bitcoin ETF Ausztráliába is

Ausztrália spot Bitcoin ETF-jei az első három évben akár 3-4 milliárd dolláros tőkebeáramlást generálhatnak, legalábbis Jeff Yew, a Monochrome vezérigazgatója szerint, ha Ausztrália legnagyobb tőzsdéje...

Az ETFSwap (ETFS) a Solana (SOL), a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) tovább erősödnek

Vendégbejegyzés Megkezdődik a verseny, hiszen négy neves kriptopénz, nevezetesen az ETFSwap (ETFS), a Solana (SOL), a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) harcol az iparág...

4 érme, amit ne hagyj ki 2024 májusában

Vendégbejegyzés A kriptovaluták sebesen fejlődő világában az altcoinok a digitális valuta-ökoszisztéma kiemelkedő szereplőinek számítanak. A kripto portfóliójukat diverzifikálni kívánó befektetők igen gyakran fordulnak az altcoinokhoz, hiszen...

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!