Az FTX vezérigazgatója az orosz-ukrán háború mentén elemezte a piacot

-

A Bitcoin és az amerikai részvénypiac közötti korreláció lehet az egyik oka a jelenlegi csökkenésnek, de a kelet-európai pénzek destabilizálódása a BTC-t a „válság” fedezetévé teheti.
A világ „vörös hajnalra” ébredt, ami nem feltétlenül csak a pénzügyi piacokra korlátozódott, mivel Oroszország csütörtökön kora reggel hadat üzent Ukrajnának.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hagyományos pénzügyi piacok a kriptopiacokkal együtt az elmúlt héten medvésen lecsúsztak, és csütörtökön kora reggel gyors esésnek indultak.
A nyersolaj árát leszámítva, amely nyolcéves csúcsra, 100 dollár fölé ugrott, a részvények többsége 5% feletti veszteséget szenvedett el.
A február 24-i orosz invázió kiváltotta a medvéket, ami 500 milliárd dolláros kriptopiaci eladáshoz vezetett, és ahol a kriptopénzek többsége elvesztette a kritikus támaszt, és háromhavi mélypontra került.
A kriptopiaci cap 10%-os csökkenést mutatott a kora reggeli ázsiai kereskedési órákban, így az 1,5 billió dolláros határ alá esett.
A bitcoint (BTC) inflációs/válságfedezeti eszköznek tekintik, és sokan arra számítottak, hogy árfolyama válság idején ellenállónak bizonyul, azonban Sam Bankman-Fried, az FTX globális derivatív és spot kriptotőzsde vezérigazgatója úgy vélte, a BTC csökkenése nem volt meglepetés.


A piaci forgatókönyvvel foglalkozó Twitter-szálban Bankman-Fried azt mondta, hogy a háború készpénzhiányt okozott a piacon, ami mind a hagyományos, mind a kriptopiacokon eladásokhoz vezetett.

A BTC árcsökkenését a Nasdaq és az S&P 500 növekvő korrelációjának is tulajdonítja, amely nemrég kétéves csúcsot ért el.

Bitcoin-korreláció a hagyományos piacokkal. Forrás: Kaiko

Bankman-Fried megjegyezte a kelet-európai valuták destabilizálódását, ami arra utal, hogy a kelet-európai befektetők az ukrajnai invázió miatt alternatívák után nézhetnek, ami a BTC-t kézenfekvő választássá teheti.


Bankman-Fried a befektetői gondolkodásmódot két típusba sorolta: fundamentális és algoritmikus.
Kifejtette, hogy a fundamentális befektetők a piaci helyzetet és a hangulatot nézik, míg az algoritmikus befektetők inkább az adatokat részesítik előnyben.

A fundamentumok a piacról vételi lehetőséget jeleznek, mivel a BTC válságfedezeti eszköz, míg az adatok és a BTC részvénypiaccal való korrelációja alapján az algoritmikus befektetők inkább az eladást részesítik előnyben.


A bitcoin árfolyama a fellendülés jeleit kezdte mutatni, mivel a 34.459 dolláros napi mélypontról 35.663 dollár fölé emelkedett.

Olvastad már? A BetPro és a kriptoökoszisztéma összefonodása

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!