Kínában az állami cégek sem bányászhatnak bitcoint

-

Kína azt fontolgatja, hogy kemény büntetéseket szab ki azokra az állami tulajdonú cégekre, amelyek nem hagyják abba a kriptovaluták bányászatát, beleértve a magasabb energiaköltségeket is.
A jelentések szerint Meng Wei, a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság (NDRC) szóvivője egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy Kína legfőbb gazdasági tervezőjeként az NDRC szabályozni kívánja az ipari méretű bitcoin bányászatot és az állami vállalatok bármilyen részvételét ebben a tevékenységben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az NDRC, amely a bányászatra vonatkozó szakpolitikák kialakításáért felelős, állítólag a közelmúltban külön ülést szervezett a témában.
Emellett fokozta a tartományokra és önkormányzatokra gyakorolt nyomást, hogy vizsgálják ki és tisztítsák meg az állami tulajdonú vállalatokat.
A kínai kormány 2021-ben keményen fellépett a bitcoin-bányászokkal szemben, az energiapazarlástól kezdve a halálos szénbányászati balesetekig mindenért őket okolta, miközben az ország a szén-dioxid-semleges célok teljesítésére törekszik.
A bányászok elleni fokozott fellépést szeptemberben a források szerint az ország téli szezonra vonatkozó energiaellátása miatti aggodalmak váltották ki, amely az egyik oka annak, hogy a hatóságok állítólag azok után mentek, akik megpróbálták magukat adatkutatóknak és tároló létesítményeknek kiadni, hogy folytassák a digitális eszköz bányászatát.

Nemrégiben Kína elbocsátott egy korábbi csianghszi kormánytisztviselőt a nemzeti előírások megsértése miatt, miután lebukott a digitális valuták bányászatával kapcsolatban – derül ki a Központi Fegyelmi Ellenőrző Bizottság hétfői közleményéből.
Az előzetes megállapítások szerint Xiao Yi-t azzal vádolták, hogy visszaélt a hatalmával, hogy a kormányzati szabályokkal ellentétes digitális valutabányászati tevékenységet folytató vállalkozásokat támogasson, valamint kenőpénzeket fogadott el.
A kínai kormány legújabb kriptovaluta-ellenes fellépése arra kényszerítette a virágzó kriptovaluta-ipart, köztük a bitcoin- és kriptobányászokat és -váltókat, hogy kripto-barát szabályozásokkal rendelkező országokba települjenek át.

A Kínát elhagyó cégek közül többek között a Huobi, a Binance, a BTC.com és a Bitmain is ott van, hogy kedvezőbb szabályozót találjon.

Olvastad már? A bitcoin megrekedt, de a profi kereskedők még mindig 80 ezer dollárt várnak januárra

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Nicole Moon

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!